Z izdelano v Sloveniji.
SLO
LITTLE ONE'S - NOVA OTROŠKA LINIJA !

ROZACEA

Vedno več je ljudi z kroničnim vnetjem kože imenovane rozacea. Na obrazu se pojavi kot rdečica na licih in okoli nosu. V hudih primerih lahko pride do zadebelitve nosu in lic, ob napredovanju bolezni se pojavijo drobni gnojni mehurčki, obraz prične zatekati, povečajo se tudi žleze lojnice.

Izbruhi so ponavadi takrat, ko je bolnik izpostavljen raznim  spremembam kot so menjavanje temerature zraka, sproščanje v savni, kopanje v bazenih, ali pri uživanju močno začinjene in vroče hrane, alkohol,premalo želodčne kisline, zaprtje, gastritis, prehranske pomanjkljivosti (predvsem pomanjkanje B vitaminov), disbioza (neravnovesje črevesnih mikroorganizmov, patološka črevesna mikroflora), reakciji na sintetične hormone.

 

Nastanek rozaceje je lahko že v sami genski predizpoziciji in problematičini občutljivi koži. Bolezen prizadene osebe med 30. in 50. letom, a se v zadnjem času kaže veliko obolenja tudi pri mlaših osebah. Pogostejši pojav bolezni zaznamo pri ženskah. Vzrokov za nastanek je ogromno, med njimi so alergije,hormonske spremembe, stres, bakterije in pršice.

 

Na Kitajskem je profesor Zhao Zhongzhou ugotovil, da je pojav rozaceje lahko povezan z napadom pršice Demodex. V vsaki lojnici je naseljena vsaj ena pršica, pogosto jih je več. Slabše kot je stanje, več je pršic.

Rozaceo povezujejo tudi z Heliobacter Pylori 

V eni od študij so potrdili, da okužba z Heliobacter Pylori sodeluje pri razvoju rozacee. Predlagajo, da se bolniki z rozaceo testirajo na okužbo s H.Pylori, bolnike z rozaceo pozitivno na H.Pylori, pa je potrebno zdraviti z izkoreninjenjem bakterije, da se poveča terapevtski učinek zdravljenja rozacee. Ta študija dodaja, da je okužba s H.Pylori vključena v razvoj rozacee. Epidemiološke raziskave in poskusi so potrdili, da je okužba z Heliobacter Pylori povezana z razvojem rozacee. Učinek anti-H. terapije pylori je boljša od rutinske terašije za Rozaceo. H.Pylori lahko stimulira imunski sistem , da proizvede veliko število vnetnih mediatorjev, kar vodi v pojav in poslabšanje vnetja.

Kaj se zgodi z pri rozaceji:

Pri prizadetem bolniku se pojavi alergična reakcija na pršice ali na njihove izločke. Posledica tega je, da se pojavi oteklina in rdečica, lahko tudi srbečica in vnetje lasnih mešičkov z zatekanjem. Tako nastanejo mozolji, iz katerih se v nadaljevanju bolezni razvijejo ognojki.

in / ali

Število pršic se zelo poveča. Pojavi se množičen napad pršic, ki se mu organizem ne more več upirati in zboli. Pršice z grizenjem poškodujejo kožo in pore. Kožne pore se zamašijo. Posledica je vnetje kože z že opisanimi posledicami.Kako hude in obsežne so težave s kožo, je odvisno od tega, kako zlahka ali težko človek prenaša pršice. Možno je prav vse, od nične reakcije do ekstremno hudih težav s kožo.

Prehrana pri rozacei

Ne pijte prevročih pijač, niti ne jejte prevroče hrane, saj bo to pospešilo cirkulacijo in prispevalo k širitvi krvnih žil. Raje nekoliko počakajte, da se hrana ohladi preden pričnete jesti svoj obrok. Nasičene maščobne kisline poslabšujejo vnetja v telesu, kar velja tudi za težave s kožo. Rdeče meso, gluten, sladkor, mastna in ocvrta hrana, preveč začinjena in pikantna hrana, niso primerna hrana za osebe z rozaceo.

Na dnevnem jedilniku naj bo čim več surove zelenjave , sadja, oreščkov, semen ter kalčkov, ta vsebujejo veliko prehranskih encimov. Encimi pri prebavljanju hrane pomagajo pri absorpciji hranil, ki so potrebna za zdravje kože, zdravo cirkulacijo in zdrave krvne žile. Zelo pomembno je uživanje zelenolistne zelenjave, ki predstavlja odličen vir raznoraznih mineralov in vitaminov. Vsak dan je priporočljivo pitje sokov, ki so pripravljeni iz sveže stisnjene zelenjave.

Pri osebah z rozaceo prebavni trakt skoraj zagotovo ne deluje tako učinkovito kot bi moral, zaradi česar so zelenjavni sokov tako pomembni – telesu zagotavljajo hranila, ki jih oseba z okrnjenim prebavnim sistemom sicer ne bi dobila. S sokovi hranilne snovi preidejo direktno v krvni obtok. Prehrana oseb z rozaceo bi morala vsebovati tudi dovolj vlaknin. Če pri vsakem obroku pojeste nekaj surovih živil je to zagotovilo, da uživate dovolj vlaknin, ki bodo prispevale k izločanju toksinov v prebavnem traktu. S tem zagotavljate zdravje vaše kože, ki ne bo več prevzemala funkcije črevesja, da bi pomagala pri izločanju odpadnih snovi. V svoje obroke vključite tudi polnozrnate žitarice in stročnice. Esencialne maščobne kisline tudi blažijo vnetja v telesu ( lanena semana, chia semena, trpotčevo seme, glukomanan-črevesna metla).

Priporočena prehranska dopolnila:

Zeolit za detox 

več na: http://holistic.si/2016/12/05/zeolit-in-njegova-uporaba/

Vitamini B kompleksa, B 12

več na: http://holistic.si/ponudba/izdelki/holistic/vitamin-b-kompleks-30ml-holistic/

http://holistic.si/ponudba/izdelki/holistic/vitamin-b12-30ml-holistic/

Če je nastanek rozaceje povezan z hormonskimi spremembami -izvleček konopljike

več na: http://holistic.si/2016/11/06/vitex-zelisce-ki-pomaga-pri-vseh-hormonskih-tezavah/

Probiotiki, prebiotiki: Probiotiki bodo pomagali pri vzpostavljanju zdrave črevesne flore posredno prispevali k zdravju vaše kože. Pri izbiri probiotičnega dodatka izberite takšnega, ki vsebuje mnogo različnih vrst in številčno bogatih koristnih mikroorganizmov ter pri odmerjanju sledite navodilom za uporabo na izbranem izdelku ali se posvetujete pri svetovalcu, kjer boste izdelek kupili.

Več na: http://holistic.si/ponudba/izdelki/probiotiki-saccharomyces-boulardii-viridian-30-kapsul/

http://holistic.si/ponudba/izdelki/probiotiki-dnevna-simbioza-mocnejsi-viridian-30-kapsul/

Zeleni čaj

Zeleni čaj je dober vir antioksidantov ter snovi, ki spodbujajo razstrupljanje telesa. Redno (2 skodelici dnevno) pijte organsko pridelan zeleni čaj. Namesto zelenega čaja lahko posežete tudi po kapsulah z ekstraktom te rastline.

NEGOVALNI IZDELKI SKIN FAIRYTALE ZA POMOČ  PRI ROZACEJI

Pri rozaceji je pomembno, da kožo zaščitite pred UVA in UVB žarki, zato na dnevni ravni, uporabljajte kreme z zaščitnim faktorjem.

ATOPIC BALM

ATOPIC CREAM

Oljni tuš gel – 200ml

 

AtopicBalm pa vsebuje kalamin, ki lajša srbečico njegova delna sestava pa je tudi iz cinkovega oksida. Priporočam, da ga nanašate na problematične predele, kjer se kaže rdečica, vsaj enkrat na dan.

Ker je vlaženje kože nujno in pomembno, priporočam AtopicCream, ki je narejena iz nežnih sestavin, ki so primerne za problematično kožo in kože ne dražijo. Ne vsebuje dišav, alkohola in alergenih sestavin, ki jih najdemo v naravni ali konvencionalni kozmetiki. Za čiščenje kože lahko uporabite naš nežni oljni čistilec, ki je namenjen negi občutljive kože obraza in telesa.

PRIMER NEGE/rutine:

Zjutraj AtopicCream na celoten obraz. Ko se odpravite ven, uporabite zaščitno kremo z visokim faktorjem ( vsaj 30 spf). Zvečer pred spanjem pa AtopicCream nanesite ponovno na celoten obraz in AtopicBalm na prizadete predele. Seveda pa lahko prilagodite  nanos, glede na vaš občutek balma na koži. Lahko ga uporabite tudi preko dneva za pomiritev srbečice ali pekočega občutka na koži.

 

Vsi nasveti so pridobljeni iz raznih spletnih strani in niso potrjeni iz strani zdravnika.

 

 

Katarinca

 

 

Iskreni do vas
in vaše kože
  • Ne želimo, da se odločate med naravno ali nenaravno kozmetiko, ampak znate izbrati tisto, kar deluje in je dobra za vašo kožo.
  • Skrbno izbiramo sestavine, ki delujejo!
  • Aktivne učinkovine, ki so izbrane % glede na željen učinek in ne le za uvrstitev na dekleracijo (INCI)!
  • Naravno ne pomeni vedno varno!
    Naši izdelki, so dermatološko testirani in iz izbranih sestavin, ki so se v NAŠI praksi in ne le TEORIJI izkazali na koži blagodejno in nedražeče.
Več kot 60.000
zadovoljnih strank
Preverjen kupec
Aleksandra R.
5.0
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

Odlične kreme! S hčerko sva navdušeni nad Protect balm, jaz jo uporabljam za obraz, ker imam zelo občutljivo, suho kožo; hčerki pa mažem suhe flekce po telesu, posledice reakcije na hrano. ❤️

#

Pravljična dobrodelnost

SkinFairytale od vsakega prodanega izdelka, 10 centov nameni v dobrodelne namene. Do danes se je v ta namen izplačalo že več kot 2.500 eur. Da ta znesek še povečamo, pa nam s svojim nakupom lahko pomagate tudi vi! :)