Z izdelano v Sloveniji.
SLO
LITTLE ONE'S - NOVA OTROŠKA LINIJA !

Kako ti lahko
pomagam?

Spodaj sem zate odgovorila na najpogostejša vprašanja, ki jih dnevno dobivam o moji kozmetiki SkinFairytale.
 

O nas:

KDO JE SKINFAIRYTALE?
KAKŠNE CERTIFIKATE NOSIJO VAŠI IZDELKI?

Naši izdelki so vsi dermatološko testirani, 100% naravni in veganski. Nosijo certifikat AROMACERT, katerega si lahko za posamezni izdelek pogledate na spletni strani za željen izdelku.

ALI LAHKO NAROČIM TESTERJE VAŠIH IZDELKOV?

Žal testerjev ne držimo. Če je v vaši bližini kje trgovinica, ki drži naše izdelke, jih lahko tam preizkusite. Seznam trgovin boste našli na FB med ZAPISKI ali IG med highlightsi oz. jih PREVERITE TUKAJ>

KJE LAHKO KUPIMO IZDELKE SKINFAIRYTALE?

Naše izdelke lahko kupite preko spletne strani www.skinfairytale.si ali v naslednjih trgovinicah in salonih po Sloveniji - PREVERI TUKAJ >

ALI IMATE NA VOLJO IZDELKE V VEČJIH EMBAŽAH?

Žal imamo zaenkrat izdelke le v 50g pakiranju.

Kožne težave:

KAJ SVETUJETE PRI ATOPIJSKEM DERMATITISU?

Pri atopijskem dermatitisu je pomembno, da pristopamo k težavi celostno. V ta namen smo pripravili blog zapise, ki so vam lahko v pomoč. Seveda so vsi nasveti nastali po izkušnjah in zanimanju za to tematiko. 


Kaj je atopijski dermatitis:

(https://skinfairytale.si/blog/atopicni-dermatitis/


O negi dermatitisa z balmi SkinFairytale:

(https://skinfairytale.si/blog/nega-atopijskega-dermatitisa-z-balmi-sf/)


Alergije in prehrana:

(https://skinfairytale.si/blog/prehrana-in-kozne-tezave/


Dopolnilna nega s hidrolati in svetovane kopeli:

(https://skinfairytale.si/blog/ovsena-kopel/

(https://skinfairytale.si/blog/nega-koze-s-hidrolati/

ATOPICBALM IN ATOPICCREAM, KAKŠNA JE RAZLIKA MED NJIMA?

Atopicbalm je mazilo, ki se bori proti srbečici in ekcemih. Vsebuje kalamin, ki kožo suši zato je potrebno negi dodati še AtopicCream, ki pa je vlažilna kremica namenjena vsem z problematično in suho kožo, kateri konvencionalni izdelki ne pomagajo. Ne vsebuje parfumov, eteričnih olj in možnih naravnih alergenov.


AtopicCream:

 • vlažilna nega kože
 • dopolnilna nega AtopicBalmu
 • ne maši por
 • hitro vpije
 • glavna funkcija: vlaženje in nega
 • uporaba do 3x na dan

AtopicBalm

 • lokalna uporaba na prizadetih predelih kože 
 • lajšanje srbečice in pekočega občutka kože
 • hitrejša regeneracija povrhnjice
 • priporočena uporaba do 2x dnevno
 • glavna funkcija: sušenje in lajšanje srbečice

KATER IZDELEK IZBRATI PRI ATOPIJSKEM DERMATITISU?

Daljše in obširnejše opise izdelkov boste našli na spletni strani www.skinfairytale.si, kjer lahko opravite tudi nakup. Za pomoč pri dermatitisu je na voljo več izdelkov. Prilagamo vam kratke opise za lažjo izbiro. Ni rečeno, da neka kombinacija ustreza in zato lahko preizkusite drugo, zato smo vam pripravili več izdelkov, saj se zavedamo, da je koža naš največji organ in žal je le-ta tudi muhast.


AtopicCream:

  • vlažilna nega kože
  • dopolnilna nega AtopicBalmu
  • ne maši por
  • hitro vpije
 • pogostost nanosa: do 2x na dan 
 • glavna funkcija: vlaženje in nega

AtopicBalm:

  • lokalna uporaba na prizadetih predelih kože 
  • lajšanje srbečice in pekočega občutka kože
  • hitrejša regeneracija povrhnjice
  • pogostost nanosa: do 2x dnevno ali po potrebi (srbenje)
 • glavna funkcija: blago sušenje in lajšanje srbečice

ZincBalm:

  • za lokalno uporabo na prizadetih mestih (rosenje kože, vlažni predeli nagnjeni k vnetju)
  • pri RSS(sindromu rdeče kože) glavni izdelek, saj je koža bolj nagnjena k rosenju
  • močnejši pri sušenju kot AtopicBalm ali za tiste, ki jim AtopicBalm ne ustreza
  • regenerativni učinek na povrhnjico
  • pogostost nanosa: do 2x dnevno
 • glavna funkcija: intenzivno sušenje in lajšanje srbečice

ProtectBalm:

  • mehča kožo
  • opravlja zaščitno funkcijo na koži
  • ščiti pred mrazom, vetrom in izgubo vlage
  • mastna struktura, zato ostane daljši čas na koži
  • pogostost nanosa: poljubna
 • glavna funkcija: zaščita in mehčanje kože

DISHIDROZA: MEHURČKI NA DLANEH ALI STOPALIH, SRBEČICA IN LUŠČENJE KOŽE?

Lahko, da je vaša težava dishidroza, pripravili smo vam blog zapis, ki vam je lahko v pomoč pri lajšanju in zdravljenju vaše bolezni. Nasveti so izbrani izključno zaradi našega zanimanja za to tematiko in niso potrjena iz strani zdravnikov.


Več: https://skinfairytale.si/blog/dishidroza/

MOZOLJI IN AKNE?

Pripravili smo vam naslednje blog zapise, ki so vam lahko odlična pomoč pri rešitvi vaših težav. Seveda so plod našega zanimanja za to tematiko.


Več:

https://skinfairytale.si/blog/akne-in-mastna-koza/

https://skinfairytale.si/blog/nega-koze-s-hidrolati/

KATERE IZDELKE SVETUJETE PRI LUSKAVICI?

Pripravili smo vam blog zapis za lažje razumevanje bolezni z nasveti za lajšanje simptomov. Kmalu bomo na trg poslali tudi novo kremo, imenovano RenewCream, ki se je po testih odlično izkazala pri lajšanju simptomov, ki jih povzroča luskavica.


Več:

http://skinfairytale.si/blog/luskavica/

KATERE IZDELKE PRIPOROČATE PRI ROZACEJI?

Pripravili smo vam blog zapis za lažje razumevanje bolezni z nasveti za lajšanje simptomov z našimi balmi.


Več:

https://skinfairytale.si/blog/rozacea/

O mazilih:


KAJ SO MAZILA?

Mazila so sestavljena le iz oljne faze. Torej, brez dodane vode, konzervansov, vlažilcev … Emulzija je sestavljena iz vodne in oljne faze. Ker vsebuje vodo, so dodana vezivna sredstva (emulgatorji), konzervansi, ki zaščitijo kremo pred plesnijo, bakterijami itd. Pri mazilih ni potrebne skrbi za vse to, saj ne vsebujejo vode. Mazilo samo po sebi nima vlažilnih lastnosti, torej možnosti koži dovajati vlago. Kljub temu da je veliko napisanega o vlažilnih lastnostih olj in masla, pa vsekakor to v praksi ne drži. Olja skrbijo, da koža ne izgublja vlage, jo mehčajo, delujejo regenerativno, vsebujejo naravne vitamine, minerale, spet odvisno od lastnosti tistega, za katerega se odločimo.

ALI JE ZA NEGO SUHE KOŽE ZADOSTNA SAMO UPORABA MAZIL?

Mazila sama po sebi kože ne vlažijo, vsaj ne globinsko (podkožje). Sestavljena so iz olj in masla, voskov (velike molekule), zato ostanejo na površju kože (epidermis/povrhnjica) in so pomembna pri njeni regeneraciji. Pri težavah s suho kožo pa je pomembno, da to odpravljamo tako znotraj telesa kot tudi v globini kože (podkožje). Ker pa je pri težavah z kožo, kot so psoriaze/dermatitisi, vidno poškodovana povrhnjica (epidermis), je potrebno tudi mazilo, vendar ne premastno, saj ne sme dušiti por (vsakodnevna nega). Če je koža izsušena zaradi zunanjih vplivov (mraz, veter itd.), pride v poštev mazilo z bolj mastnim učinkom, da se na povrhnjici ustvari zaščitni sloj. Zato lahko takšno mazilo vsebuje težja masla/olja/voske (npr. PROTECTbalm se maže po potrebi, pred sprehodi za zaščito, od tu tudi ime Protect – ščititi/varovati).
Pri vsakodnevni negi suhe kože v primeru bolezenskega stanja naj bo nega povrhnjice hitreje vpojna, nekomedogena (naj ne maši por), npr. AtopicBalm ali AtopicCream. Pri poškodovani povrhnjici se je zelo dobro izkazalo tudi mazilo z dodatkom cinka (ZincBalm), ki ne vsebuje cinka v nanonizirani obliki. Primerno je pri rosenju kože (za preprečitev bakterijske okužbe) ali pri suhih ekcemih v pregibih, na obrazu (točkovni nanos) – vendar v kombinaciji z vlažilno kremo AtopicCream. Slednja namreč vsebuje sestavine tudi z majhnimi molekulami, ki imajo sposobnost prodiranja v globino kože (podkožje).
AtopicBalm oz. balm je lahko in hitro vpojno mazilo, ki ne maši por. Tudi če se hitro vpije, ne pomeni, da ne deluje na sami povrhnjici. Mastno mazilo daje zgolj občutek delovanja, saj “zabriše” poškodbo. A to je le trenutni učinek, ki traja, dokler se mazilo povsem ne vpije v kožo.

ALI MASLA IN OLJA NUDIJO UVA IN UVB ZAŠČITO?

Nekatera masla in olja se ponašajo z zaščito UVA (korenčkovo, kakavovo, kokosovo, malinovo olje itd.). Stroka odsvetuje nanašanje olj kot zaščitno sredstvo pred sončnimi žarki. Moje izkušnje pa kažejo, da so se obnesla bolje kot marsikatera sintetična krema. Seveda te lastnosti ne smemo pripisovati vsakemu olju in maslu, vsekakor pa priporočam, da se držite ur, ki so priporočljive za izpostavljanje soncu.

O naravni kozmetiki:

KAJ JE NARAVNA KOZMETIKA?

Naravna kozmetika je tista, ki je sestavljena iz naravnih sestavin ali sestavin, ki se razgradijo na koži podobne gradnike. Na žalost pa ni dovolj, da na deklaraciji piše le »naravno«. Zakonodaja namreč dopušča navedbo »naravno« že pri 5 odstotkih naravnih sestavin v izdelku. Zato je pomembno razumeti, kateri izdelek je res naraven. V ta namen obstajajo certifikati, ki zakonsko določajo, kaj lahko vsebuje kozmetika z določenim certifikatom.

KAJ JE ORGANSKA KOZMETIKA?

Organska kozmetika ima certifikat ene od številnih institucij, ki podeljujejo certifikate naravne kozmetike. Ti določajo izvor sestavin. Narejena je iz najboljših naravnih sestavin, brez sintetičnih kemikalij in nepotrebnih dodatkov.

KAJ SO ETERIČNA OLJA?

Eterična olja se nahajajo v vlaknih aromatičnih rastlin in so visoko koncentrirani izvlečki. So duša aromatičnih rastlin.
So zelo hitro hlapljiva in dišeča. Iz njihovih spojin izhajajo njihove karakteristike (pomirjajoče, poživljajoče, antibakterijske, antivirusne itd.).
Eterična olja je nujno treba redčiti, saj lahko sicer pustijo tudi posledice na koži, kot so ozebline, opekline itd. Redčijo se v oljih, soli, alkoholu, delno v kisu in mleku. Pridobivamo jih iz različnih delov rastlin, kot so cvetovi, listi, stebla, korenine, veje, smola, semena, lupine in plodovi. Način pridobivanja je lahko parna destilacija, ki je najpogostejša, ali hidro difuzija in ekstrakcija. Eterična olja se uporabljajo pri izdelavi parfumov, negovalne in terapevtske kozmetike, pri aromaterapiji.

ALI JE KREMA ZA OBRAZ LAHKO ORGANSKA?

Seveda. To pomeni, da je narejena brez sintetičnih primesi in je najboljša za kožo, saj je v primerjavi s sintetičnimi kremami ne naredi odvisne oz. je ne poleni. Sestavine in eterična olja pa določajo, za kakšen namen oz. tip kože je primerna, npr. za nego proti gubicam se pri organski kozmetiki lahko odločimo že po 20. letu, saj ne vsebuje močnih in agresivnih sestavin.

KAKŠNA JE NARAVNA KREMA ZA OBRAZ?

Samo oznaka »naravno« na kremi oziroma izdelku ne pove veliko. Le, da nek delež sestavin izvira iz narave. Pomembne so sestavine na deklaraciji in/ali certifikati.

ALI OBSTAJA NARAVNA KREMA ZA SONČENJE?

Da. Na trgu je možno kupiti naravno kremo z zaščitnim faktorjem. Zaščitni faktor v naravnih kremah določa delež cinkovega oksida in/ali titanovega dioksida in je brez nepotrebnih sintetičnih primesi, ki so škodljive in rakotvorne.

ALI JE NARAVNA KOZMETIKA BOLJŠA OD KONVENCIOLANE KOZMETIKE?

Vsekakor. Naravna organska kozmetika je boljša, saj dovoli koži, da poskrbi za naravno ravnovesje z naravnimi sestavinami, pridelanimi koži prijazno, zgolj spodbuja njeno delovanje in je ne ruši in obremenjuje s sintetičnimi primesmi, ki jo polenijo in naredijo odvisno. Na naraven način lahko ravno tako pomagamo koži pri različnih namenih, zahtevah in tipih.
Sintetične primesi so sestavine, ki niso nujne v kremah, so pa cenejše od naravnih in prinašajo hitrejše rezultate, vendar ne ugodnejših za kožo.
Poleg sintetičnih agresivnih sestavin, ki naj bi kožo nahranile, pomladile, napele, pa te vsebujejo naftne derivate, umetne dišave, akrilne snovi, parabene, pospeševalce vpijanja in podobno. Koža se posledično slabše obnavlja, hitreje stara in je podvržena več alergijskim reakcijam.
Morda vam kakšen naravni izdelek tudi ne bo ustrezal, saj naravno ne pomeni, da ni alergeno. Lahko se bo vaša koža odzvala na kakšno olje ali maslo, eterično olje itd., a v naši široki ponudbi boste zagotovo našli naraven produkt za vašo kožo in jo s tem na najboljši način negovali.

KAJ JE BIO KOZMETIKA?

Naravno, bio, eko – govorimo o izdelkih enake kakovosti. Njihov dejanski namen nam povedo certifikati oz. strogost le-teh.
BIO v kozmetiki označuje sestavine, ki ne vsebujejo gensko spremenjenih organizmov, barvil, arom. Prave BIO rastline so pridobljene brez umetnih gnojil in kemijsko sintetičnih pesticidov. Naša linija SkinFairytale vsebuje nekaj BIO sestavin, ki so na deklaraciji označene z **.

KAJ JE DOMAČA KOZMETIKA?

Domača kozmetika je vsa tista, ki jo lahko pripravimo sami v domači kuhinji ali prostoru, namenjenem izdelavi kozmetike. Domačo kozmetiko večinoma predstavljajo mazila in mila, saj so nezahtevna za izdelavo – ne zahtevajo nekega posebnega okolja in pripomočkov.

ALI JE ZDRAVA PREHRANA PRAV TAKO POMEMBNA ZA LEPO KOŽO?

Vsekakor. Zdravje naše kože se odraža na zunaj, a začne vsekakor v telesu. Vitamini, minerali in antioksidanti so pomembni gradniki izgleda našega največjega organa. Ni pomembno samo to, da so dodani kremam, ampak tudi našemu telesu. Koža je ogledalo stanja telesa in velikokrat pokazatelj težav prav znotraj nas.

ALI JE DOMAČA KREMA ZA OBRAZ LAHKO ENAKO DOBRA KOT KUPLJENA?

Odvisno od potreb vaše kože. Nekomu bo dovolj že samo olje, npr. arganovo, nekdo bo potreboval vlažilno formulo.
Ko govorimo o kremi, gre za izdelek, ki je osnovan na vodi. Torej potrebuje naraven konzervans, ki pa ga težko pripravimo doma, saj morajo biti okolje in pripomočki sterilni. Tudi rok trajanja težko določimo brez mikrobioloških testov in koži lahko prej škodujemo kot pomagamo, saj se bakterije začnejo nabirati v domači kremi hitreje, kot se pokažejo. Ko vidimo plesniv produkt, so bile bakterije prisotne že dlje časa. Ko govorimo o mazilih, so to izdelki brez vode, ki ne predstavljajo nevarnosti, če jih pripravimo doma. Moramo biti le pripravljeni poglobiti se v sestavine in izbrati prave za našo težavo, nego in tip kože. Pri negi obraza smo pozorni na to, da na kožo ne nanašamo komedonih olj ali masla. To so tista olja in masla, ki mašijo pore.
Vsakemu, ki se odloči izdelovati domačo kozmetiko, svetujem obisk delavnic z osnovami izdelovanja. SkinFairytale ponuja mazila, kreme in balme, kot jih sama rada imenujem, saj so več kot le mazila po sestavi, ker vsebujejo tudi aktivne sestavine.

ALI OBSTAJA NARAVNA KREMA ZA LUSKAVICO?

Na trgu je veliko naravnih mazil in krem za lajšanje stanja pri luskavici. Na žalost pa ne bo nikoli le krema ali mazilo dovolj za zdravljenje, bo zgolj v pomoč. Zdravljenje luskavice se začne znotraj nas: pravilna prehrana oz. dieta, primerna za bolnike z luskavico, prehranski dodatki in vsekakor tudi psihično stanje. Za lajšanje težav, povezanih z luskavico, priporočam naše mazilo SoSbalm in/ali AtopicBalm.

ČEMU VSE PRAVIMO KOZMETIKA?

Kozmetika je skupno ime za snovi, ki se uporabljajo za to, da spremenijo izgled ali vonj človeškega telesa. Tako med kozmetiko uvrščamo kreme, parfume, šminke, lake za nohte, gele, dezodorante, šampone in podobne izdelke.

ALI OBSTAJAJO NARAVNA MILA?

Seveda. Obstajajo naravna mila, geli za tuširanje, pilingi, maske, šamponi.
Naravna mila ne vsebujejo penilcev, zato se naravni izdelek ne bo nikoli tako penil kot sintetični. Kar pa ne pomeni, da je slabši – nasprotno. Veliko uporabnikov moti prav to, da niso peneči, s čimer povezujejo slabše delovanje. Kar pa ne drži.

KAJ PA NARAVNA LIČILA?

Na trgu je na voljo veliko naravnih ličil. Dostopna so v bolje založenih drogerijah, specializiranih trgovinah ali manjših trgovinicah z naravno ponudbo. Obsežna pa je tudi ponudba na spletu. Na voljo je prav vse, kar potrebujemo pri dekorativni kozmetiki. Lahko izbiramo med cenejšimi ali dragimi izdelki.

ALI JE NARAVNA KOZMETIKA TUDI VEGANSKA?

Naravna kozmetika ni nujno veganska. Da je kozmetika veganska, mora imeti certifikat, ki zagotavlja, da so sestavine živalim in naravi prijazne.
Veganska kozmetika ne vsebuje čebeljega voska. Celotna linija izdelkov SkinFairytale je veganska.

ALI OBSTAJAJO RECEPTI ZA IZDELOVANJE NARAVNE KOZMETKE?

Seveda. Receptov za izdelovanje naravne kozmetike je ogromno. Najdete jih na spletu, v knjigah itd. Ali pa se udeležite kakšne delavnice, na kateri boste dobili osnove in napredne informacije za izdelavo naravne kozmetike in skripto z recepturami.

ALI VAŠI IZDELKI VSEBUJEJO KONZERVANSE?

Pri tovrstnih izdelkih gre za obrnjeno emulzijo tipa voda v olju, ki v primerjavi s klasičnimi emulzijami vsebuje bistveno manj vode, poleg tega pa je le ta ujeta v oljni fazi in je zato mikroorganizmom manj dostopna. Izdelkom je v manjši meri dodana tudi komponenta cinkov sulfat, ki poleg drugih funkcij v izdelku deluje tudi protimikrobno.

SO IZDELKI PRIMERNI ZA NOSEČNICE?

Ni podatkov, ki bi kazali na to, da so tovrstni izdelki lahko problematični pri nosečnicah in doječih materah. Vseeno pa je priporočljivo biti previden pri uporabi izdelkov z eteričnimi olji pri tovrstni občutljivejši populaciji, saj ni konkretnih informacijah o potencialni absorpciji komponent izdelka in njihovem prehajanju v materino mleko ipd.
Glede na vsebnost et. olj kot so evkalipt in ravintsara, ki v svoji sestavi vsebujejo 1,8-cineol, mislim, da je predvsem pomembno, da si mamice ne mažejo izdelka po prsnem košu pred/med dojenjem oz. kjerkoli, kjer bi bili otročki preblizu oz. preveč izpostavljeni et. oljem. Tovrstna eterična olja se namreč ne smejo uporabljati v bližini dihal/obraza pri otrocih, saj lahko povzročijo težave z dihanjem.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Iskreni do vas
in vaše kože
 • Ne želimo, da se odločate med naravno ali nenaravno kozmetiko, ampak znate izbrati tisto, kar deluje in je dobra za vašo kožo.
 • Skrbno izbiramo sestavine, ki delujejo!
 • Aktivne učinkovine, ki so izbrane % glede na željen učinek in ne le za uvrstitev na dekleracijo (INCI)!
 • Naravno ne pomeni vedno varno!
  Naši izdelki, so dermatološko testirani in iz izbranih sestavin, ki so se v NAŠI praksi in ne le TEORIJI izkazali na koži blagodejno in nedražeče.
Več kot 60.000
zadovoljnih strank
Preverjen kupec
Aleksandra R.
5.0
 • #
 • #
 • #
 • #
 • #

Odlične kreme! S hčerko sva navdušeni nad Protect balm, jaz jo uporabljam za obraz, ker imam zelo občutljivo, suho kožo; hčerki pa mažem suhe flekce po telesu, posledice reakcije na hrano. ❤️

#

Pravljična dobrodelnost

SkinFairytale od vsakega prodanega izdelka, 10 centov nameni v dobrodelne namene. Do danes se je v ta namen izplačalo že več kot 2.500 eur. Da ta znesek še povečamo, pa nam s svojim nakupom lahko pomagate tudi vi! :)