LITTLE ONE'S - NOVA OTROŠKA LINIJA !

SESTAVINE V NAŠIH BALMIH

Ker želim, da veste kaj uporabljate na svoji koži, oziroma razumete kakšen namen ima določena sestavina v balmu, ki ga uporabljate vi ali vaš otrok, sem vam pripravila kratke opise vseh sestavin v naših balmih.

MANGO MASLO

Mangovo maslo je lahko hranljivo  maslo z visoko sposobnostjo celjenja kože. Bogato je z vitamini in minerali. Vitamin E in stearinska kislina v njem sta je odlična antioksidanta, ki preprečujeta prezgodnje staranje kože, delujeta vlažilno, regenerativno in protivnetno.
Pomaga pri zdravljenju manjših poškodb kože in jo izdatno nahrani. S svojo edinstveno sestavo deluje protivnetno in spodbuja nastanek kolagena in elastana, zato je idealno za zrelo, suho, razdraženo in razpokano kožo ter za kožo, ki so jo poškodovali sonce, sol, piki insektov ali ekcemi.

Izdelki, ki vsebuje mango maslo so: AtopicBalm, ZincBalm, ProtectBalm, RashBalm, AtopicCream

 

SVETLINOVO OLJE

 Svetlinovo olje je eno iz med najdragocenejših olj. Je lahko olje, ki ne pušča mastnega občutka na koži in se hitro vpije. Zaradi visoke vsebnosti omega 6 maščobnimi kislinami, še posebej  gama-linolenske kisline, pomaga vzpostavljati ravnovesje koži in pripomore k njenemu pravilnemu delovanju.

Olje je primerno za vse tipe kože, nabolj pa za suho in problematično  kožo nagnjeno k elergijajm, dermatitisom, aknam, srbečici.

Izdelki, ki vsebujejo olje svetlina so: AtopicCream in AtopicBalm

 

IZVLEČEK KONOPLJE

Oljni izvleček industrijske konoplje v MCT olju (nasičeni srednjeverižni trigliceridi). Odlično lajša srbečico, pomirja razdraženo kožo, deluje regenerativno.

Izdelki, ki vsebujejo izvleček konoplje: AtopicCream, AtopicBalm

OLJE ČRNE KUMINE

Olje črne kumine se v zdravilstvu uporablja že skoraj 2000 let.

Ponaša se z vlažilnimi in antibakterijskimi lastnostmi. Primerno je za suho, občutljivo in razdraženo kožo. Koža je po nanosu nahranjena, gladka in prožna. Olje dosega visoko vrednost nenasičenih maščobnih kislin, eteričnih olj (nigellon), B vitaminov, folno kislino, minerale (kalcij, cink, železo, baker) in fitosterole.

Izdelki, ki ga vsebujejo: AtopicBalm in AtopicCream

KALAMIN

Kalamin je prah, ki deluje kot blagi naravni antiseptik je mešanica cinkovega karbonata in cinkovega oksida. Na kožo deluje hladilno in pomirjajoče.

Uporablja se za zdravljenje srbeče in razdražene kože, ki ga povzročajo norice, ugrizi insektov, ošpice, ekcem,akne, sončne opekline, strupene rastline in druge manjše kožne spremembe.

Izdelki, ki ga vsebujejo: AtopicBalm

SONČNIČNO OLJE

Je lahko olje, ki ne maši por. Bogato je z  palmitinsko kislino (do 6,2%), stearinsko kislino (do 6,2%), linolno kislino (do 21%) in oleinsko kislino (do 90,7%), lecitinom, vitamini A, D in E ter karotinoidi in voski. Deluje kot antioksidant, ki kožo regenerira in obnavlja. Zaradi visoke vsebnosti vitamina E je primerno za nego suhe in občutljive kože, ima sposobnost  obnavljanja kožnih celic in brazgotinjenja.

Na koži ustvarja zaščito pred okužbami in vnetji.

Izdelki, ki ga vsebujejo: AtopicBalm, AtopicCream, ProtectBalmm, SosBalm, ZincBalm, RashBalm

 

VITAMIN E

 Je močan antioksidant, ki ščiti celice pred poškodbami oksidativnega stresa. To so: prezgodnje staranje, nekontroliran diabetes, nekatere oblike rakavih obolenj, vnetja in srčno-žilne bolezni.

V izdelkih služi kot regulator oksidacije, ki ščiti nenasičene maščobne kisline pred oksidacijo, torej preprečuje žarkost.

Izdelki, ki ga vsebujejo: AtopicBalm, AtopicCream, ProtectBalmm, SosBalm, ZincBalm, RashBalm

GLICERIN

Je gosta brezbarvna tekočina brez vonja, ki privlači vodo iz okolja in spodnjih plasti kože (usnjice) in z tem povečuje količino vode na površini kože. Deluje kot vlažilec saj preprečuje nastanek suhe kože.

Izdelki, ki ga vsebujejo: AtopicBalm, AtopicCream, ProtectBalmm, SosBalm, ZincBalm

OLJE GROZDNIH PEŠK


Olje grozdnih pešk je lahko in nemastno olje, ki krepi celične stene in obnavlja občutljivo kožo.

Olje je zelo primerno za nego kože, ki je prizadeta zaradi dermatitisa, aken, izsušenosti, splošne občutljivosti, sončnih opeklin, odrgnin, strij in prezgodnjega staranja. Vsebuje  linolno kislino, ki je naš organizem ni sposoben proizvesti sam, zato jo moramo nujno dobiti s hrano. Olje iz grozdnih pešk vsebuje zelo visoko koncentracijo vitamina E,C, flavonoidov, linolske kisline,antioksidantov in sestavin imenovanih  procianidini.

Kožo krepi, povečuje njeno vitalnost ter ji daje sijoč in naraven videz. Kožo naredi svilnato mehko, gladko in prožno.

Izdelki, ki ga vsebujejo: AtopicBalm, AtopicCream, ProtectBalmm, SosBalm, ZincBalm, RashBalm

KARITE MASLO

 Karite maslo je namenjeno vsem tipom kože. Je hranljivo in vlažilno maslo, ki pomaga zadrževati vlago in tako preprečuje izsušitev kože.

Maslo je bogato z maščobnimi kislinami, provitaminom A, vitaminoma E in F in manjšim deležem alantoina, kar je idealno za nego suhe in zrele kože. Je izredno blagodejno in učinkovito pri težavah zaradi brazgotin, opeklin, izpuščajev in luskavice. Razdraženo kožo pomiri, ji  povrne tonus, jo mehča in izdatno nahrani.

Zaradi cimetove kisline, ki jo vsebuje , velja previdnost, saj pri nekaterih(npr. obolelih z atopičnim dermatitisom) lahko izzove alergično reakcijo.

Je izredno blagodejno in učinkovito pri težavah zaradi brazgotin, opeklin, izpuščajev in luskavice. Razdraženo kožo pomiri, ji  povrne tonus, jo mehča in izdatno nahrani.

Izdelki, ki ga vsebujejo:  ProtectBalm, SosBalm,  RashBalm

KAKAVOVO MASLO

Kakavovo maslo varuje in ščiti kožo, ter krepi njeno obrambno sposobnost in spodbuja njeno obnovo. Primerno je za nego vseh tipov kože, le tisti z mastno ali mešano kožo naj se izogibajo negi obraza z njim, saj lahko maši  pore. Kakavovo maslo je bogato s hranilnimi snovmi, vitaminom E in antioksidanti, ki zavirajo proste radikale in ščitijo kožo pred prezgodnjim staranjem in negativnimi vplivi okolja. Odlično je za nego poleti, saj pomaga pri pridobivanju lepšega tena in ohranjanju le tega, pozimi pa za zaščito pred zunanjimi vplivi, kot sta veter in mraz. Primeren  za nego pri luskavici in ekcemih. Deluje rahlo protivnetno in antibakterijsko.

Izdelki, ki ga vsebujejo:  RashBalm

KOKOSOVO OLJE

 Kokosovo olje skrbi za vlaženje kože, jo ščiti, krepi, hrani in pravi balzam za kožo. Deluje protivnetno, protiglivično in antibakterijsko.   Bogato je z vitamini A, B in E, ki kožo vlažijo in hranijo ter varujejo pred nastankom prostih radikalov. Pomaga pri hitrejšemu celjenju poškodovane kože,  saj spodbuja nastanek kolagena.

Izdelki, ki ga vsebujejo:  SosBalm, RashBalm

SKVALAN

Skvalan je močna aktivna sestavina pridobljena iz oljčnega olja. Je lažji od olja zato hitrejše prodira v globlje plati kože. Zaradi izjemnih regenerativnih lastnostih je primeren za vlaženje kože, izboljšuje njeno strukturo, preprečuje dehidracijo in popravlja porušeno funkcijo lipidne bariere. Pomaga pri nastanku starostnih peg, razpokani koži, pospešuje celjenje, zmanjšuje gube, pomirja občutljivo kožo.

Je zelo hitro vpojen za seboj pa pušča svilen občutek na koži.

Izdelki, ki ga vsebujejo: AtopicBalm, AtopicCream, ProtectBalm, SosBalm, ZincBalm

ALANTOIN

Alantoin ima izjemne vlažilne in mehčalne učinke na kožo. Uporablja se ga za celjenje in obnovo kože. Spodbuja luščenje odmrlih kožnih celic in uravnava proizvodnjo sebuma.

Izdelki, ki ga vsebujejo: AtopicBalm, AtopicCream, ProtectBalmm, SosBalm, ZincBalm

 

PANTENOL

Pantenol ali provitamin B5  pospešuje delitev celic, deluje protivnetno in vlažilno, saj prodira v globlje plasti kože. Pospeši celjenje ran in spodbuja rast novih celic.

Izdelki, ki ga vsebujejo: AtopicBalm, AtopicCream, ProtectBalm

 

JOJOBINO OLJE

Jojobino olje je po strukturi tekoči vosek. Ima podobno kemijsko sestavo kot  kožni sebum, zato je primerno tako za suho in mastno kožo, saj uravnava izločanje le tega. Uporablja se tudi na poškodovani koži in jo obnavlja.

Poleg vitamina E vsebuje še B kompleks vitamine ter vrsto mineralov kot so krom, baker in cink. Ohranja elastičnost in prožnost kože.

Izdelki, ki ga vsebujejo:  ProtectBalm, ZincBalm, RashBalm

CINK

 Naš cinkov oksid, ni v nano obliki , zato kot takšen ne prodira v kožo. Je učinkovit mineralni filter, ki dobro absorbira tako UVA kot tudi UVB sončne žarke. Kožo ščiti in ne prodira v kožo, zato ne povzroča alergij in vnetij.  Telesu pomaga pri grajenju novih celic in zdravljenju ran, vnetij in  okužb. Primeren za celotno telo, tudi za nego pod pleničkami. Cink kožo prisili v obnavljanje, zato je primerno tudi za ekceme in suha področja kože.

Izdelki, ki ga vsebujejo:  ZincBalm, RashBalm

HIALURONSKA KISLINA

 Hialuronska kislina poleg vlaženja pomaga tudi pri  vzdrževanju vlage v koži. Njena naloga je pospešitev celjenja  in zaščita kože pred prostimi radikali. Je ključna komponenta zdravega zgleda kože. Je največkrat uporabljena sestavina v boju proti staranju kože.

Izdelki, ki ga vsebujejo: AtopicBalm, AtopicCream, ProtectBalm, SosBalm

 

DERMOFEEL VISCOLID

Viskozni zgoščevalec, osnovan na repičnem olju.  Poleg zgoščevanja  ustvarja mehke in kremaste teksture.

Izdelki, ki ga vsebujejo: AtopicBalm, AtopicCream, ProtectBalmm, SosBalm, ZincBalm

DERMOFEEL PGPR

Naravni emulgator.

Izdelki, ki ga vsebujejo: AtopicBalm, AtopicCream, ProtectBalmm, SosBalm, ZincBalm

ETERIČNA OLJA

 

SIVKA, PAČULI, ČAJEVEC, MIRA,BOSVELIJA,LIMONSKA TRAVA,GERANIJA, CEDRA

 

SIVKA

  • Zmanjšuje stres in pomirja
  • Pomaga pri nespečnosti
  • Izboljšuje prekrvavitev
  • Lajša težave pri respiratornih težavah
  • Pospešuje delovanje imunskega in prebavnega sistema
  • Pomaga pri zdravljenju aken, ran, pikov žuželk
  • Sprošča bolečine v mišicah
  • Služi kot repelent

Izdelki, ki ga vsebujejo: SosBalm, RashBalm

LIMONSKA TRAVA

  • Sprošča bolečine v sklepih in mišicah
  • Pripomore k boljši laktaciji
  • Zmanjšuje rast bakterij in virusov v telesu
  • Pomaga pri zniževanju vročine
  • Deluje kot antiseptik na rane

Izdelki, ki ga vsebujejo:  SosBalm

GERANIJA

  • Pomaga pri zdravljenju aken in brazgotin
  • Pospešuje celjenje ran
  • Pospešuje izločanje strupov iz telesa
  • Pomaga in pospešuje regeneracijo celic
  • Preprečuje razrast bakterij na koži (rane)
  • Deodorizira

Izdelki, ki ga vsebujejo:  SosBalm

    MIRA

  • Pomaga pri zdravljenju ran in preprečuje infekcije
  • Pospešuje delovanje imunskega sistema
  • Pomaga pri mišičnih krčih
  • Pomirja um
  • Prizemljuje

Izdelki, ki ga vsebujejo: RashBalm

 

BOSVELIJA

  • Preprčuje izpadanje las
  • Pomirja
  • Pomaga pri pomirjanju kašlja
  • Antiseptične in anti-aging lastnosti
  • Pospešuje delovanje imunskega sistema
  • Pomaga pri izboljšanju videza strij in brazgotin
  • Pomaga pri stresu
  • Lajša težave pri menstruaciji in PmS-u

Izdelki, ki ga vsebujejo: RashBalm, SosBalm

ČAJEVEC

  • Spodbuja delovanje imunskega sistema
  • Pospešuje celjenje ran
  • Učinkovito deluje na bakterije, viruse in glivice
  • Stimulira krvni obtok
  • Nudi olajšanje pri kašlju in vročini

Izdelki, ki ga vsebujejo:  RashBalm, SosBalm

PAČULI

  • Pomoč pri depresiji
  • Pomaga pri hitrejšem celjenju ran
  • Pomaga pri izločanju toksinov iz telesa
  • Spodbuja imunski sistem in povečuje energijo
  • Varuje rane pred infekcijami

Izdelki, ki ga vsebujejo:  RashBalm

CEDRA

  • Reducira luščenje kože
  • Deluje protivnetno in antiglivično
  • Pomirja kašelj
  • Pomaga pri zdravljenju aken

Izdelki, ki ga vsebujejo:  ProtectBalm

Katarinca

Iskreni do vas
in vaše kože
  • Ne želimo, da se odločate med naravno ali nenaravno kozmetiko, ampak znate izbrati tisto, kar deluje in je dobra za vašo kožo.
  • Skrbno izbiramo sestavine, ki delujejo!
  • Aktivne učinkovine, ki so izbrane % glede na željen učinek in ne le za uvrstitev na dekleracijo (INCI)!
  • Naravno ne pomeni vedno varno!
    Naši izdelki, so dermatološko testirani in iz izbranih sestavin, ki so se v NAŠI praksi in ne le TEORIJI izkazali na koži blagodejno in nedražeče.
Več kot 60.000
zadovoljnih strank
Preverjen kupec
Aleksandra R.
5.0
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

Odlične kreme! S hčerko sva navdušeni nad Protect balm, jaz jo uporabljam za obraz, ker imam zelo občutljivo, suho kožo; hčerki pa mažem suhe flekce po telesu, posledice reakcije na hrano. ❤️

#

Pravljična dobrodelnost

SkinFairytale od vsakega prodanega izdelka, 10 centov nameni v dobrodelne namene. Do danes se je v ta namen izplačalo že več kot 2.500 eur. Da ta znesek še povečamo, pa nam s svojim nakupom lahko pomagate tudi vi! :)