LITTLE ONE'S - NOVA OTROŠKA LINIJA !

PRESNETI OCVIREK

Ocvirek, herpes…

Zagotovo smo se že skoraj vsi srečali z to neprijetnostjo, ki se praviloma imenuje herpes. Povzroča ga virus herpes simpleks tip 1. Ne samo, da je skrajno neprijeten, tudi izgleda ne ravno privlačno. Že kot mala deklica, sem imela pogosto to okužbo. Vedno se mi je pojavila preden sem zbolela, ob padcu odpornosti. Tako, sem kmalu vedela, da bom najverjetneje zbolela. Pa tudi na morju, ko sem se itak najbolj veselila počitnic,  je nastal zaradi vročine. Prenaša se lahko tudi z pitjem iz enakega kozarca, poljubljanjem…Preizkusila sem našteto nasvetov, lekarniških prepraratov, naravnih nasvetov: propolis, med, česen, ušesno maslo ( ta je najbolj hecna, a mnogim resnično ustreza)… Malo kaj je dejansko pomagalo. Nekaj nasvetov bi rada delila z vami…

Spomnim se moje babice, ki je vedno tekala za menoj z zobno pasto…ja, a to je še najbolj učinkovalo. Na srečo v odrasli dobi nisem imela več težav, vrjetno prav zaradi tega, ker sem začela delati na imunskem sistemu, kar je še bolj pomebno – na naraven način! Toliko praškov “sintetičnih” , ki sem ih v ta namen pojedla, mislim, da ni nihče. In na žalost sem si z tem delala le medvedjo uslugo. A žal mi nihče ni povedal, kako enostavno je in kje se pravzaprav prične. V samem črevesju, itak !

Kmalu, ko  sem odprla svoje podjetje, sem se zopet srečala z padcem imunskega sistema in izčpanost je vsekakor bila velik doprinos k tem. In nebodigatreba zopet herpes na ustnici. Res neprijeteno. In kar sem preizkusila sedaj, lahko rečem, da je zame popolna kombinacija. Upam, da po pomagala tudi vam.

Najbolj pomembno je, da ga saniramo čim hitreje, ko začutimo skelenje na ustnici. Ko se opazila sama je bil že mali mehurček. Pričela sem z točkovnim nanašanjem eteričnega olja čajevca in ZincBalma. Tako sem poskrbela za sušenje mehurčka. Večrat dnevno sem nanesla čajevec in ZincBalm. Ko je bil mehurček posušen, sem nanesla kombinacijo eteričnega olja kadilne bosvelije in sivke. Jaz sem sama nanašala točkovno neredčeno, ker vem, da dobro prenašam ta dva olja brez baznega olja. Za vas priporočam, da ju redčite v bazi ali uporabite RashBalm/SOSBalm. RashBalm vsebuje cink, ki bo sušil in kalamin, ki bo pomirjal srbečico in pekoč občutek, ter eterična olja čajevca, sivke, bosvelije in pačulija.  Sosbalm pa vsebuje eterična olja, ki delujejo močneje antivirusno, ta pa so čajevec, sivka, bosvelija in limonska trava.

Upam, da vam kak nasvet pride prav pri soočanju z tem neprijetnim ocvirkom. Stran z njim! 🙂

 

Katarinca

 

 

Iskreni do vas
in vaše kože
  • Ne želimo, da se odločate med naravno ali nenaravno kozmetiko, ampak znate izbrati tisto, kar deluje in je dobra za vašo kožo.
  • Skrbno izbiramo sestavine, ki delujejo!
  • Aktivne učinkovine, ki so izbrane % glede na željen učinek in ne le za uvrstitev na dekleracijo (INCI)!
  • Naravno ne pomeni vedno varno!
    Naši izdelki, so dermatološko testirani in iz izbranih sestavin, ki so se v NAŠI praksi in ne le TEORIJI izkazali na koži blagodejno in nedražeče.
Več kot 60.000
zadovoljnih strank
Preverjen kupec
Aleksandra R.
5.0
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

Odlične kreme! S hčerko sva navdušeni nad Protect balm, jaz jo uporabljam za obraz, ker imam zelo občutljivo, suho kožo; hčerki pa mažem suhe flekce po telesu, posledice reakcije na hrano. ❤️

#

Pravljična dobrodelnost

SkinFairytale od vsakega prodanega izdelka, 10 centov nameni v dobrodelne namene. Do danes se je v ta namen izplačalo že več kot 2.500 eur. Da ta znesek še povečamo, pa nam s svojim nakupom lahko pomagate tudi vi! :)