LITTLE ONE'S - NOVA OTROŠKA LINIJA !

Plonkec: Kateri SkinFairytale izdelek uporabiti in zakaj

Velikokrat nas vprašate, kateri izdelek uporabiti za določeno kožno spremembo, ki jo imate. Danes vam predstavljamo naš plonkec, ki vam bo v veliko pomoč, ko ne boste vedeli, kateri izdelek bi bil primeren za vas.

Kot boste videli v nadaljevanju, vsak posamezen izdelek pripomore k več različnim spremembam na koži, z opisi, ki smo vam jih pripravili, pa boste lažje izbrali izdelek zase in za svoje najbližje.

Najprej bomo opisali naše izdelke, ki so namenjeni predvsem posameznikom, ki so nagnjeni k atopijski koži. To pa ne pomeni, da jih drugi ne morete uporabljati, s tem želimo povedati le, da so primerni tudi za malo bolj ˝zahtevne kože˝, kot je recimo atopijska.

AtopicBalm

Verjetno naš najbolj poznan izdelek.

Namenjen je negi kože nagnjene k atopijskemu dermatitisu, ekcememom, psoriazi ali luskavici, koži nagnjeni k alergijam, negi kože s porušeno barierno funkcijo, hkrati pa pomiri občutljivo kožo.

SkinFairytale AtopicBalmVečinoma ga uporabljamo, na predelih kože nagnjene k dermatitisu, ko nas le ti srbijo ali pa imamo pekoč občutek. AtopicBalm pomiri predele in jih posuši.

Priporočamo, da ga nanašate do 2-krat dnevno.

Sestavine, ki zaznamujejo izdelek AtopicBalm:

Kalamin – Zmanjšuje srbečico in draženje kože, poleg tega pa deluje adstringentno in antiseptično. Ob izhlapevanju s kože daje hladilni učinek.

Olje semen svetlina – Poleg protivnetnega in regenerativnega delovanja, ki ga potrebuje predvsem koža nagnjena k atopiji, pripomore k vzpostavitvi normalne kožne bariere. Zmanjša luščenje in preprečuje izgubo vode skozi kožo.

Konopljin ekstrakt – Poseben zaradi sestave, saj vsebuje pomembne omega 3 in omega 6 maščobne kisline. Pomaga celiti rane in zmanjšuje vnetje. Deluje protivnetno in regenerativno.

AtopicCream

Izdelek, ki je dopolnilna nega k AtopicBalmu.

Namenjen je negi kože nagnjene k atopijskemu dermatitisu, alergijam, ekcemom, koži nagnjeni k srbečici in rdečici, problematični koži, negi kože s porušeno barierno funkcijo, hkrati pa vlaži.

SkinFairytale AtopicCreamVečinoma ga uporabljamo po AtopicBalmu, ko so predeli kože nagnjeni k dermatitisu že posušeni in nas ne srbijo več. Nego in vlaženje kože nadaljujemo z AtopicCreamom, dokler se kožna sprememba ne umiri.

Priporočamo, da izdelek nanesete 3-krat dnevno.

Sestavine, ki zaznamujejo izdelek AtopicCream:

Vlažilci (alantoin, pantenol, glicerol) – Poleg vlaženja kože, jo pomirjajo, pospešujejo celjenje ran, delujejo protivnetno in zaščitijo kožo.

Olje semen svetlina – Poleg protivnetnega in regenerativnega delovanja, ki ga potrebuje predvsem koža nagnjena k atopiji, pripomore k vzpostavitvi normalne kožne bariere. Zmanjša luščenje in preprečuje izgubo vode skozi kožo.

Mangovo maslo – Maslo, ki deluje regenerativno in protivnetno. Ima pa tudi protimikrobne in antioksidativne lastnosti. Kožo neguje ter povečuje njeno elastičnost in prožnost, blaži in pomirja ter zadržuje vlago v koži.

AtopicLotion

Naš izdelek za nego telesa.

Namenjen negi suhe in občutljive kože, kože nagnjene k atopijskemu dermatitisu, vnetjem, negi kože s porušeno barierno funkcijo, hkrati pa kožo navlaži.

SkinFairytale AtopicLotionIzdelek nanesite po tuširanju po celotnem telesu. Če pa želite še dodatno nahraniti kožo, pa ga lahko kombinirate z AtopicCreamom ali ProtectBalmom.

Sestavine, ki zaznamujejo izdelek AtopicLotion:

Kompleks ceramidov – pripomore k normalnemu delovanju kožne bariere in preprečuje izgubo vlage iz kože. Kožo zaščiti pred zunanjimi dejavniki in jo spodbudi k proizvodnji lastnih ceramidov. Kožo gladi in jo naredi bolj prožno.

Niacinamid – Pripomore k okrepitvi kožne bariere, zmanjšuje vpliv zunanjih faktorjev, ki poškodujejo kožo in popravlja že nastalo škodo na koži. Kožo ščiti pred izgubo vlage in pomaga izboljšati naravno proizvodnjo ceramidov.

Olje semen boreča – Deluje protivnetno in emolientno. Povečuje stopnjo vlažnosti, hkrati pa blaži srbečico. Je olje z največ linolenske kisline, ki pripomore pri vzpostavitvi normalne bariere in blaži kožna vnetja.


BALMI

Naši balmi so po večini sestavljeni iz masel in olj, nekateri pa imajo dodana še eterična olja, saj imajo posebne lastnosti. Nekatere balme priporočamo od 2. leta starosti naprej ravno zaradi eteričnih olj, ki jih izdelek vsebuje, večinoma pa se lahko uporabljajo tudi za dojenčke.

SosBalm

Prva pomoč pri pikih insektov.

Namenjen je negi suhe in razpokane kože, negi blagih kožnih spremembe (alergije, izpuščaji, ekcemi, dermatitis), primeren tudi za nego prask in odrgnin. Lahko pa ga uporabite po pikih in ugrizih insektov, saj pomiri srbečo kožo. V kombinaciji z ZincBalmom sta primerna za nego problematične kože (novonastali mozolj, vraščene dlake po britju).

SkinFairytale SosBalmIzdelek navadno nanašamo točkovno na posamezne predele, če je površina večja, kot na primer pete, komolci ali pa ekcem, pa nanesemo po celotni površini. Izdelek nanašamo po potrebi. Primeren od 2. leta dalje.

Posebnost SosBalma so eterična olja, ki imajo antibakterijske in antiseptične lastnosti.

Sestavine, ki zaznamujejo izdelek SosBalm:

Karitejevo maslo – Namenjeno čisto vsem tipom kože. Pomirja razdraženo kožo in se največkrat, uporablja za nego suhe kože. Je hranljivo in vlažilno maslo, ki pomaga zadrževati vlago v koži in tako prepreči njeno izsušitev, hkrati pa kožo neguje in povečuje njeno elastičnost.

Olje grozdnih pečk – Olje, ki je nemastno, lahkotno in prav zaradi tega primerno za nego dermatitisov. Obnavlja še tako občutljivo kožo, primerno tudi za bolj problematične kože.

Olje črne kumine – Deluje protimikrobno zaradi vsebnosti eteričnega olja in lahko celo prepreči vnetje. Podpira pa tudi normalno delovanje kožne bariere.

ProtectBalm

Izdelek, ki našo kožo ščiti pred zunanjimi dejavniki.

Namenjen je negi otroške ritke, negi nosečniškega trebuščka in prsnih bradavic, sploh med dojenjem. Je preventiva pred nastankom strij, podpira obnovo kože ter jo zaščiti pred zunanjimi vplivi (mraz, veter…). Lahko pa ga uporabljate tudi za nego kože nagnjene k dermatitisom in kože po tetoviranju. Primeren je tudi za nego suhih predelov (komolci, pete).

SkinFairytale ProtectBalmLahko ga nanašate samostojno, ali v kombinaciji z vlažilnimi izdelki, kot sta recimo AtopicLotion in AtopicCream (nanesemo najprej, potem pa še ProtectBalm). S to kombinacijo poskrbimo, da se vlaga zadrži v koži, hrkati pa kožo negujemo.

Sestavine, ki zaznamujejo izdelek ProtectBalm:

Jojobino olje – Deluje protivnetno, emolientno in pripomore k boljšemu delovanju kožne bariere. Ima zelo podobno sestavo kot sebum naše kože, zato ga koža sprejme ˝kot svojega˝ in neguje zgornje plasti kože, hkrati pa pripomore, da aktivne sestavine pridejo na mesto delovanja.

Skvalan – Deluje vlažilno in emolientno, na koži daje zelo lahek občutek, a hkrati naredi na koži film in jo tako ščiti pred zunanjimi dejavniki ter pred prekomernim izhlapevanjem vode iz kože.

Mangovo maslo – Maslo, ki deluje regenerativno in protivnetno. Ima pa tudi protimikrobne in antioksidativne lastnosti. Kožo neguje ter povečuje njeno elastičnost in prožnost, blaži in pomirja ter zadržuje vlago v koži.

RashBalm / Baby

Naš prvi izdelek narejen kot alternativa kortikostroidnim kremam za plenične predele.

Namenjen je negi pordele ritke in pleničnega izpuščaja. Kožo zaščiti, prepreči izhlapevanje vode ter pomiri rdečico in draženje.

SkinFairytale RashBalm BabyVsebuje eterična olja, ki delujejo blago antibakterijsko in protiglivično in zato pripomorejo k hitrejšemu celjenju pleničnega izpuščaja.

Poleg eteričnih olj pa izdelek RashBalm / Baby vsebuje še nekatere pomembne sestavine:

Kalamin – Zmanjšuje srbečico pa tudi draženje kože, poleg tega pa deluje adstringentno in antiseptično. Ob izhlapevanju s kože daje hladilni učinek.

Kakavovo maslo – Ščiti kožo pred zunanjimi dejavniki, jo neguje in spodbuja njeno obnovo.

Karitejevo maslo  – Namenjeno čisto vsem tipom kože. Pomirja razdraženo kožo in se največkrat, uporablja za nego suhe kože. Je hranljivo in vlažilno maslo, ki pomaga zadrževati vlago v koži in tako prepreči njeno izsušitev, hkrati pa kožo neguje in povečuje njeno elastičnost.

ZincBalm

Balm namenjen kožnim spremembam, ki zahtevajo sušenje.

Namenjen je negi občutljive, problematične kože, kože nagnjene k aknam, pomiri kožo nagnjeno k srbečici in rdečici. Primeren pa je tudi za nego pleničnega predela. Pripomore pa k hitrejšemu sušenju aken, herpesa in drugih mehurjev, da je potem regeneracija kože hitrejša.

SkinFairytale ZincBalmZincBalm nanašamo točkovno na določene predele, v predelu plenice, pa nanesemo izdelek po celotni površini. Izdelek uporabimo po potrebi.

Lahko pa ga uporabite tudi za suhe/razpokane ustnice v kombinaciji z AtopicCreamom, ZincBalm bo poskrbel za regeneracijo, AtopicCream pa za vlaženje ustnic.

Ne vsebuje eteričnih olj in ne vsebuje kokosovega olja, karitejevega ali kakavovega masla, saj so nekateri občutljivi na omenjene sestavine in smo se jim v tem izdelku raje izognili.

Sestavine, ki zaznamujejo izdelek ZincBalm:

Cinkov oksid – Pripomore k obnovi kože, zmanjšuje vnetja in pomaga pri celjenju. Hkrati pomiri rdečico in srbečico.

Jojobino olje – Deluje protivnetno, emolientno in pripomore k boljšemu delovanju kožne bariere. Ima zelo podobno sestavo kot sebum naše kože, zato ga koža sprejme ˝kot svojega˝ in neguje zgornje plasti kože, hkrati pa pripomore, da aktivne sestavine pridejo na mesto delovanja.

Mangovo maslo – Maslo, ki deluje regenerativno in protivnetno. Ima pa tudi protimikrobne in antioksidativne lastnosti. Kožo neguje ter povečuje njeno elastičnost in prožnost, blaži in pomirja ter zadržuje vlago v koži.


Spodaj opisani izdelki imokiajo malo bolj specifičen namen v primerjavi z balmi in linijo Atopic, prvi del so še izdelki iz terapevtske linije, kasneje pa smo opisali še izdelke za čiščenje kože in las ter dezodorante.

RenewCream

Krema s širokim spektrom delovanja.

Namenjena je hitrejši regeneraciji kože po operacijah, negi ran, poškodb, negi herpesa, negi problematične kože obraza in telesa. Blaži kožna stanja kot so dermatitis, luskavica, glivice, kožna plesen in zmanjša videz brazgotin. Lahko jo uporabite tudi pri težavah z mozolji, hkrati pa kožo neguje, spodbuja njeno regeneracijo in kožo pomirja.

SkinFairytale RenewCreamIzdelek nanašamo točkovno na željena mesta, če je površina večja, pa nanesemo po celotni površini. Izdelek nanašamo do 2-krat dnevno.

RenewCream lahko uporabite tudi na lasišču, če imate luskavico ali dermatitis, po uporabi našega šampona.

Izdelek ima eterična olja, ki poživijo kožo in pripomorejo k hitrejši obnovi. Izdelek pa vsebuje še naslednje pomembne sestavine:

ShilajitSkrivnostna smola, ki jo ljudje že več stoletij uporabljajo za celjenje ran. Vsebuje veliko število mineralov, ki razstrupljajo telo.

Konopljin ekstrakt – Poseben zaradi sestave, saj vsebuje pomembne omega 3 in omega 6 maščobne kisline. Pomaga celiti rane in zmanjšuje vnetje. Deluje protivnetno in regenerativno.

Ricinusovo oljePrimerno za nego blagih kožnih sprememb, za nego suhe in problematične kože. Je tudi preventiva pred nastankom strij in drugih brazgotin. Olje ima antibakterijske lastnosti.


Naslednji trije izdelki (CalmDown, EasyBreathe in ImmuneBoost) so za nego kože v času prehladov in ob zmanjšani imunski odpornosti. Izdelki imajo podobno osnovno sestavo, se pa razlikujejo v eteričnih oljih, ki so tudi odgovorni za drugačen namen posameznega izdelka.

Ker izdelki vsebujejo eterična olja in lahko ta pri posameznikih, ki so občutljivi, izzove alergijsko reakcijo, vam svetujemo, da izdelek najprej testirate. Za uho nanesite malo izdelka in, če po 24 urah nimate nobene reakcije lahko izdelek uporabljate brez problemov, v nasprotnem primeru pa vam uporabo odsvetujemo.

SkinFairytale CalmDown EasyBreathe ImmuneBoost

Pomembne sestavine:

Karitejevo maslo – Namenjeno čisto vsem tipom kože. Pomirja razdraženo kožo in se največkrat uporablja za nego suhe kože. Je hranljivo in vlažilno maslo, ki pomaga zadrževati vlago v koži in tako prepreči njeno izsušitev, hkrati pa kožo neguje in povečuje njeno elastičnost.

Rožna voda laškega smilja – Primerna za nego razdražene in k vnetjem nagnjene kože. Kožo osveži in navlaži. Lahko jo uporabimo tudi za nego blagih kožnih sprememb.

Sončnično olje – Olje, ki je lahko in ne maši por, vsebuje vitamina A in E. Deluje kot antioksidant, pomaga obnoviti kožo in je primeren za nego tako občutljive kot tudi suhe kože.

CalmDown

Izdelek primeren za nego kože v času suhega kašlja in nespečnosti.

CalmDown vsebuje eterična olja sivke, copaibe, smilja, bosvelije in cedre, ki spodbujajo izločanje sluzi in pomirjajo suh kašelj, hkrati pa ta mešanica eteričnih olj pripomore tudi k lažjemu spancu.

Izdelek je namenjen otrokom od 2. leta dalje in odraslim. Izdelek nanesite na predel prsi in hrbta ter ga nežno vtrite. Lahko nanesete večkrat dnevno oziroma po potrebi.

EasyBreathe

Namenjen negi kože med prehladi in, ko imamo moker kašelj.

EasyBreathe vsebuje eterična olja copaibe, limonske trave, čajevca, materine dušice, sivke, evkaliptusa in kafrovca ki so učinkovita pomoč, pri lajšanju kašlja in odpiranju zaprtih dihalnih poti.

Izdelek je namenjen otrokom od 4. leta naprej in odraslim. Nanesite izdelek na področje prsi in pleč, kremo nežno vtrite v kožo, lahko jo nanesete večkrat na dan oziroma po potrebi.

ImmuneBoost

Namenjen negi kože med prehladi, virozami in ob zmanjšani imunski odpornosti.

ImmuneBoost vsebuje eterična olja klinčkov, pomaranče, čajevca, kafrovca in kardamoma, ki ob nanosu dajejo občutek toplote in pomagajo pri krepitvi imunskega sistema, pri boju proti prehladu ali gripi ter pri lajšanju preobremenjenosti prsnega koša, izkazuje  pa ta mešanica izbranih eteričnih olj tudi protibakterijske lastnosti.

Izdelek je namenjen otrokom od 2. leta dalje in odraslim. Nanesite izdelek na področje pleč, prsti in stopal, kremo nežno vtrite v kožo. Lahko jo nanesete večkrat dnevno ali po potrebi.

V primeru hripavosti in vnetega grla, pa lahko izdelek nanesete na kožo vratu in za ušesi.


IZDELKI ZA ČIŠČENJE KOŽE IN LAS

Za čiščenje kože in las smo izbrali blage čistilce, ki kože ne dražijo, ampak jo negujejo in vlažijo. Primerni so za tiste z normalno kožo kot za tiste z občutljivo kožo ali kožo nagnjeno k dermatitisom, srbečici…

Oil Shower Gel

Najbolj blag čistilec za še tako občutljivo kožo.

Namenjen je nežnemu čiščenju občutljive kože telesa in obraza, nagnjene k srbečici, dermatitisu in vnetjem. Kožo pomiri, zmanjša izsuševanje in jo navlaži.

SkinFairytale OilShowerGelLahko ga uporabite za 1. fazo dvojnega čiščenja obraza, ne pozabite, da morate za 2. fazo izbrati čistilni gel na osnovi vode. Če pa vam zmanjka pene za britje, lahko naše olje uporabite namesto nje, saj bo zmehčal dlake in bo britje lažje.

Oljni tuš gel je na osnovi sončničnega olja in ne vsebuje vode, vsebuje pa še:

Olje semen boreča – Deluje protivnetno in emolientno. Povečuje stopnjo vlažnosti, hkrati pa blaži srbečico. Je olje z največ linolenske kisline, ki pripomore k vzpostavitvi normalne bariere in blaži kožna vnetja.

Olje semen črne kumine – Deluje protimikrobno zaradi vsebnosti eteričnega olja in lahko celo prepreči vnetje. Podpira pa tudi normalno delovanje kožne bariere.

Ovseno olje – Deluje antioksidativno in protimikrobno. Blaži srbečico in vnetje.

Shower Gel

Nežni čistilec za telo.

Namenjen je nežnemu čiščenju občutljive kože telesa, nagnjene k srbečici, dermatitisu. Primeren je tudi za nego temenc. Kožo pomiri, zmanjša izsuševanje in jo navlaži.

SkinFairytale ShowerGelShower Gel sebuje naslednje pomembne sestavine:

BetainPomaga navlažiti in ohranjati nivo vlage v koži. Zmanjšuje draženje, pripomore k ponovni vzpostavitvi kožne bariere in ščiti našo kožo pred potencialnimi dražečimi snovmi.

Niacinamid – Pripomore k okrepitvi kožne bariere, zmanjšuje vpliv zunanjih faktorjev, ki poškodujejo kožo in popravlja že nastalo škodo na koži. Kožo ščiti pred izgubo vlage in pomaga izboljšati naravno proizvodnjo ceramidov.

Pantenol – Po stiku s kožo se pretvori v pantotensko kislino, ki se zlahka absorbira in navlaži našo kožo, deluje tudi protivnetno, blaži srbečico in pomirja suho kožo.

Shampoo

Šampon, ki pomiri lasišče.

Namenjen je negi občutljivega lasišča, lasišča nagnjenega k srbečici, rdečici, luskavici, seboreji ali dermatitsu.

SkinFairytale ShampooShampoo vsebuje tudi naslednje sestavine:

Aloevera – Zmanjšuje vnetje, pomirja in navlaži kožo, hkrati pa blaži pordelo kožo.

Hidrolizirani pšenični proteini – Vsebujejo vitamina A in E, ki sta naravna antioksidanta. Zelo prav pridejo pri negi suhe kože in kože s porušeno barierno funkcijo. V lasni kozmetiki pa delujejo antistatično, lase zaščitijo in negujejo.

Hidrolizirani sojini proteini – Pomagajo zadrževati vlago v koži, poleg tega jo naredijo mehkejšo in manj hrapavo. So pogosta sestavina kozmetike za lase, saj delujejo antistatično hkrati pa jih negujejo.


DEZODORANTI

Naši dezodoranti so namenjeni preprečevanju in nevtraliziranju neprijetnega vonja, a ne preprečujejo potenja. Primerni so za vse tipe kože, tudi za tiste z občutljivo kožo in za tiste, ki sode bikarbone, zaradi bazičnega pH, ne prenašajo.

SkinFairytale Dezodorant

Pomembne sestavine:

Magnezijevo olje – Je mešanica magnezijevega klorida in vode. Poleg nevtralizacije vonja zaradi prekomernega potenja, boste v telo prejeli še magnezij. Magnezij lajša mišične bolečine, izboljša prebavo, presnovo inzulina, pomirja živce in pomaga povečati energijo. Je bistvenega pomena za ohranjanje optimalnega krvnega tlaka in sodeluje pri zelo veliko reakcijah v telesu.

Glicerol – Močan vlažilec, ki zmanjšuje izhlapevanje kože. Kožo zaščiti, neguje in pomiri. Pripomore k obnovi kožne bariere in pospešuje celjenje ran.

Koruzni škrob – Izdelkom daje svilnato teksturo, kožo pa pomirja. Deluje kot zgoščevalo, v primeru dezodorantov pa poskrbi, da se izdelek hitreje vpije.

Izdelek nanesite na čiste in suhe pazduhe. Izdelek se hitro vpije in hitro deluje. Ne nanašajte izdelka po britju vsaj 8 ur, saj vas lahko peče zaradi prisotnosti magnezijevega olja. Če se pojavi občutljivost, prekinite z uporabo.

Na voljo so 4 dezodoranti z različnimi vonji:

Dezodorant Sivka/Majaron/Ylang Ylang

Naravni dezodorant z eteričnimi olji sivke, majarona in ylang ylanga.

Dezodorant SweetLemon

Naravni dezodorant z naravno dišavo sladke limone.

Dezodorant Meta/Poper

Naravni dezodorant z eteričnima oljema poprove mete in črnega popra.

Dezodorant Figa/Bezeg

Naravni dezodorant z naravno dišavo fige in bezga.

Iskreni do vas
in vaše kože
  • Ne želimo, da se odločate med naravno ali nenaravno kozmetiko, ampak znate izbrati tisto, kar deluje in je dobra za vašo kožo.
  • Skrbno izbiramo sestavine, ki delujejo!
  • Aktivne učinkovine, ki so izbrane % glede na željen učinek in ne le za uvrstitev na dekleracijo (INCI)!
  • Naravno ne pomeni vedno varno!
    Naši izdelki, so dermatološko testirani in iz izbranih sestavin, ki so se v NAŠI praksi in ne le TEORIJI izkazali na koži blagodejno in nedražeče.
Več kot 60.000
zadovoljnih strank
Preverjen kupec
Aleksandra R.
5.0
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

Odlične kreme! S hčerko sva navdušeni nad Protect balm, jaz jo uporabljam za obraz, ker imam zelo občutljivo, suho kožo; hčerki pa mažem suhe flekce po telesu, posledice reakcije na hrano. ❤️

#

Pravljična dobrodelnost

SkinFairytale od vsakega prodanega izdelka, 10 centov nameni v dobrodelne namene. Do danes se je v ta namen izplačalo že več kot 2.500 eur. Da ta znesek še povečamo, pa nam s svojim nakupom lahko pomagate tudi vi! :)