Z izdelano v Sloveniji.
SLO
LITTLE ONE'S - NOVA OTROŠKA LINIJA !

NOVO! AtopicLotion

Atopijski dermatitis je vseživljenjska bolezen, ki ima svoje vzpone in padce. Včasih se stanje bistveno izboljša, a koža po telesu in obrazu po navadi ostaja suha. Osebe s kožnimi boleznimi smo na splošno nagnjene k stalno poškodovani kožni barieri. Naša koža izkazuje drugačno sestavo epidermalnih lipidov kot pri zdravih osebah, zaradi česar ni sposobna tvoriti sestavin, ki so ključne za vzpostavitev kožne bariere, kožo pa zaščitijo pred izgubo vode in pred vdorom zunanjih dejavnikov v telo.

Posledica poškodovane kožne bariere je izgubljanje prekomerne količine vode iz kože. Odstotek vlažnosti v naši povrhnjici upade, kar vpliva tudi na ostale pomembne procese v koži. S spremembo vlažnosti kože se spremeni tudi sestava epidermalnih lipidov, spremeni se delovanje encimov in cikel obnove kože, zaradi česar se lahko koža bolj intenzivno lušči. Nadomeščanje epidermalnih lipidov je ključnega pomena za ponovno vzpostavitev kožne bariere in ohranjanje optimalnega odstotka vode v povrhnjici.

Nov Skinfairytale AtopicLotion bo poskrbel, da bo koža intenzivno navlažena in nahranjena. AtopicLotion bo pripomogel k obnovi kožne bariere, hkrati pa še zmanjšal izgubo vode iz kože.

https://skinfairytale.si/izdelek/atopiclotion-200ml/

Katere sestavine najdemo v Skinfairytale AtopicLotion?

AtopicLotion vsebuje sestavine kot so fosfolipidi, sfingolipidi, glicerol, niacinamid, pantenol, alantoin, vse v bazi sončničnega olja, mangovega masla in borečevega olja. Pa kar poglejmo, kako posamezna sestavina vpliva na kožo in kako lahko pripomore pri negi suhe do zelo suhe kože.

Fosfolipidi

Fosfolipidi so vrsta lipidnih molekul, ki so glavna sestavina celičnih membran. Za fosfolipide je značilno, da imajo glavo in rep, ‘glava’ fosfolipida je hidrofilna, kar pomeni, da ima rada vodo, medtem ko je ‘rep’ fosfolipida hidrofoben, ki odbija vodo. Kot kombinacija to pomeni, da fosfolipid privlači vodo in jo absorbira ter je ključna sestavina, ki ohranja kožo hidratirano. Za fosfolipide bi lahko rekli, da delujejo kot druga koža, saj posnemajo naravne lipide kože. Fosfolipidi kožo gladijo in jo naredijo bolj prožno, zaščitijo pred izgubo lipidov in izboljšajo nivo vlage v koži

Sfingolipidi

Sfingolipidi so skupina lipidov, ki v koži opravljajo pomembne funkcije. Ceramidi spadajo med najpomembnejše epidermalne sfingolipide in tvorijo približno 50 % maščob v koži. Ceramidi so eni izmed glavnih lipidov, ki skrbijo za nepoškodovano kožno bariero in preprečujejo izgubo vode iz kože. Osebam s kožnimi boleznimi običajno v koži primanjkuje ceramidov, zato ta ni sposobna zadržati vode in se zaščititi pred zunanjimi dejavniki. Z nanosom ceramidov v obliki kozmetičnega izdelka, kožo spodbudimo k proizvajanju lastnih ceramidov.

Glicerol

Glicerol je po svoji strukturi trihidroksi alkohol ali poliol. Je organska spojina, ki jo v naravi najdemo kot del trigliceridov. Če je alkohol, ali ne suši kože? Ne, vedeti morate, da niso vsi alkoholi po svoji strukturi in funkciji enaki. Polioli so molekule, ki so odlični vlažilci. Glicerol je del naravnega vlažilnega faktorja (NMF), ki vzdržuje ustrezen nivo vlažnosti v koži. Nekatere lastnosti glicerola:

  • Ohranja vodno ravnovesje (homeostaza) v telesu.
  • Je močan vlažilec v vlažnem podnebju, v koži tvori rezervoar, ki zmanjšuje izhlapevanje vlage. 
  • Glicerol signalizira celicam, da normalno zorijo; pri kožnih boleznih, kot je npr. luskavica, se kožne celice odluščijo preden sploh dozorijo. V študijah so ugotovili, da glicerol podaljša čas obnavljanja kože, celice pa imajo posledično čas dozoreti.
  • Izboljša videz kože; poleg ohranjanja visoke vlažnosti kože, je naravno sredstvo za pomirjanje z blagimi lastnostmi pilinga.
  • Pomaga pri obnavljanju barierne funkcije kože; v nekaterih študijah so dokazali, da glicerol pripomore k obnavljanju bariere. Lokalno gledano glicerol spodbuja sintezo lipidov v povrhnjici, vodi celice, da pravilno rastejo in dozorevajo, hkrati pa pospešuje celjenje ran.

Niacinamid

Znan tudi kot vitamin B3, je vodotopen vitamin, ki sodeluje z naravnimi komponentami naše kože in tako pomaga vidno zmanjšati razširjene pore in okrepiti barierno funkcijo povrhnjice. Niacinamid zmanjšuje vpliv zunanjih faktorjev, ki poškodujejo kožo in oslabijo barierno funkcijo, poleg tega pa popravlja že narejeno škodo na koži. Vitamin B3 kožo ščiti pred izgubo vlage in dehidracijo, saj pomaga izboljšati naravno proizvodnjo ceramidov. Če se borite s suho kožo, pa lokalna uporaba niacinamida dokazano poveča sposobnost vlaženja naravnih vlažilnih faktorjev (NMF) tako, da se površina kože lahko bolje upira izgubi vlage.

Pantenol

Pantenol je prisoten v vseh živih celicah, zaradi česar je popolna sestavina za nego kože. Ko pantenol nanesemo na kožo, se ta pretvori v pantotensko kislino. Pantotensko kislino koža zlahka absorbira in prodre globoko v kožo. Pantotenska kislina deluje kot vlažilec, saj zadržuje vlago globoko v kožnih tkivih. Klinične raziskave so pokazale, da pantenol po pretvorbi v pantotensko kislino, kožo intenzivno navlaži, deluje tudi protivnetno, lajša srbečico in pomirja suho kožo. Zanimivo je, da lahko pomanjkanje vitamina B5 v koži povzroči dermatološke motnje.

Alantoin

Alantoin je dobro raziskana sestavina, ki se pogosto uporablja v kozmetičnih izdelkih zaradi številnih pozitivnih učinkov, ki jih izkazuje na kožo. Alantoin deluje vlažilno in sicer povečuje vsebnost vode v naši koži. Prav tako lahko spodbudi rast in delitev celic, posledično pa spodbudi k rasti novih tkiv in krepljenju kožne bariere. Spodbuja proces celjenja kože, zaradi česar je primerna sestavina za zdravljenje manjših ran. Alantoin pomirja občutljivo kožo in kožo nagnjeno k vnetju.

Mangovo maslo

Mangovo maslo je primerno za nego suhe, razdražene in k alergijam nagnjene kože. Deluje protivnetno, antioksidativno in regenerativno. Deluje tudi vulnerarično, kar pomeni, da pospešuje celjenje ran.

Borečevo olje 

Borečevo olje se pridobiva iz semen rastline borago officinalis. Ključna prednost borečevega olja je njegova visoka koncentracija maščobne kisline, imenovane gama-linolenska kislina (GLA). Borečevo olje vsebuje do 23 % GLA. Pri bolnikih s kožnimi boleznimi je običajno zaznati primanjkljaj gama linolenske kisline, zato je borečevo olje optimalno na nego takšne kože. Borečevo olje je odlično za nego suhe kože, pripomore pa tudi h krepitvi kožne bariere. Podobno kot alantoin, pomirja kožo nagnjeno k vnetju.

Izdelek lahko preizkusite tukaj: 

https://skinfairytale.si/izdelek/atopiclotion-200ml/

Iskreni do vas
in vaše kože
  • Ne želimo, da se odločate med naravno ali nenaravno kozmetiko, ampak znate izbrati tisto, kar deluje in je dobra za vašo kožo.
  • Skrbno izbiramo sestavine, ki delujejo!
  • Aktivne učinkovine, ki so izbrane % glede na željen učinek in ne le za uvrstitev na dekleracijo (INCI)!
  • Naravno ne pomeni vedno varno!
    Naši izdelki, so dermatološko testirani in iz izbranih sestavin, ki so se v NAŠI praksi in ne le TEORIJI izkazali na koži blagodejno in nedražeče.
Več kot 60.000
zadovoljnih strank
Preverjen kupec
Aleksandra R.
5.0
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

Odlične kreme! S hčerko sva navdušeni nad Protect balm, jaz jo uporabljam za obraz, ker imam zelo občutljivo, suho kožo; hčerki pa mažem suhe flekce po telesu, posledice reakcije na hrano. ❤️

#

Pravljična dobrodelnost

SkinFairytale od vsakega prodanega izdelka, 10 centov nameni v dobrodelne namene. Do danes se je v ta namen izplačalo že več kot 2.500 eur. Da ta znesek še povečamo, pa nam s svojim nakupom lahko pomagate tudi vi! :)