LITTLE ONE'S - NOVA OTROŠKA LINIJA !

Naravna kozmetika je predraga...

Ko govorimo o naravnih izdelkih, naj si bo to kvalitetno pridelana hrana ali kozmetika, pridemo do enega in istega vprašanja/soočanja pri kupcih. CENA!

V prvi fazi dragi kupci, smo mi proizvajalci/prodajalci – KUPCI. V poplavi izdelkov, se vsi na svoj način trudimo (eni bolj, eni manj, spet odvisno od ambicij),da vam zagotovimo najboljše izdelke. Sama strmim k tem, da ne glede na višjo ceno, ne bom nikoli dala ven izdelka, ki bo na trgu le zato, da bo  zasedel mesto v spletni ali fizični trgovini na polici in vas s privlačno nizko ceno vabil k nakupu. Kaj je za nekoga drag naravni izdelek, pa je zopet odgovor v preferenci in zahtevah  kupca. Ko govorimo o sintetičnih izdelkih je pol manj govora o ceni. Zakaj?

Ker smo vsi veseli, da si jih lahko privoščimo kajne ;). Pa so tudi dobre za našo kožo? Izdelek, ki na polici stane 5e, pa če tu govorimo npr. o kremi za obraz verjemite, da ne govori ravno o navdušujočih sestavinah, kaj šele učinkih, zaradi katerih smo ga v prvi vrsti sploh kupili, bi bilo boljše če ga ne bi,  dejansko je še tistih 5e preveč. Kaj pa krema za obraz znanih blagovnih znamk, katere cena sega v višave? Res mislite, da gre za tako dobre in čudežne sestavine? No, ne gre. Plačali boste v prvi vrsti IME. Berem in poslušam pa le o tem, kako so naravne zadeve drage. Češ, da bi morale biti cenejše od sintetični.

Seveda pa so določene kreme nujne za naše zdravstveno stanje, bodisi pri atopijskem dermatitisu in bi radi videli, da bi dobili kvalitetno kremo za nego na recept. Se strinjam, a tu ne morem pomagati jaz ali kak drug prodajalec naravne nege. Če si kdo želi, da bi taka linija zasedla poličke v lekarni in bila na voljo pacientom, smo to MI. Pa jih bo? Verjetno ne. Pišete mi, da hitro porabite izdelke in da bi zato morali biti izdelki cenejši. Za nas niso sestavine zato nič cenejše. Najrajši bi vsi negovali kožo z testerji, ki bi jih v čim večjem številu dobili v lekarnah in zdravih štacunicah. Pri kvalitetni kozmetiki z začetnim budgetom, si dragi moji, testerjev ne moremo privoščiti. Razumem, zakaj nekateri želite testerje, ker ste probali že marsikaj in zapravili denar za neučinkovite zadeve in se želite prepričati ali vam bo neka nega ustrezala. Sem bila na vašem mestu in vas razumem tako mama, kot proizvajalka/prodajalka. A dragi moji v koga bomo vlagali, če ne v sebe in naše otroke? Ta pot pa ni poceni. Hodim po tej poti že dolgo in bom ostala na njej, dokler ne najdem pomoči oz. zdravila/diagnoze. Najhuje je, ko vidim, da najtežje kvalitetno nego zagotovijo starši, ki za otroke kupijo najboljše igrače in oblačila znanih blagovnih znamk, 20e za kremo, ki dejansko pomaga pa je preveč. Tu so važne izključno in samo prioritete. Kaka pa je vaša?

Na splošno se pa strinjam, da so cene naravne ponudbe višje od komercialne ponudbe. Vem, ker že leta kupujem naravno, še preden sem sama sploh začela izdelovati naravno kozmetiko. Dejstvo je, da dokler se bodo kupovali poceni izdelki (hrana, kozmetika), bodo zdrave zadeve drage-povpraševanje/ponudba. Verjemite, da če bi vsi prisegali na naravno ,cene ne bi bile visoke, pa pustimo sedaj prenizke plače, ki so stvar politike. Za dobavitelja ali proizvajalca bi bile cene na večjo količino nižje, posledično bi bila končna oz. prodajna cena nižja. Ce pa moramo proizvajalci kupiti drage in kvalitetne sestavine, ne moremo iz njih pripravit poceni izdelka, žal. Tu je še DDV, trgovine, marketing…in, če bi vedeli koliko dejansko dobimo od prodanega izdelka, bi bruhnili v smeh ali jok. Se pravi v prvi vrsti politika/birokracija, potem pa še ozaveščanje kupcev k nakupu naravnih izdelkov. Dokler se to ne bo spremenilo, bodo ljudje kupovali nizko kvalitetno hrano in zanič sintetično kozmetiko, ki bo zavita v čudovito in privlačno embalažo, katera bo v ceni presegala vsebino.

Imate pa pri naravni kozmetiki tudi nižji cenovni razred, ki je pripravljen iz osnovnih sestavin ali pa visok razred, ki se lahko pohvali z vsemi možnimi certifikati ustreznosti in neoporečnosti. Tako kot pri komercialni kozmetiki je tudi pri naravni na trgu v ponudbi veliko proizvajalcev, ki prodajajo in obljubljajo čudeže, ko pa pregledaš med sestavine, pa vidiš da zopet kupuješ nekaj, kar ni vredno svojega denarja. Zato vam polagam na srce, da se izobrazite o sestavinah in branju deklaracij (INCI). Tudi sama sem napisala že kar nekaj na to temo v https://skinfairytale.si/shop/2018/04/06/certifikati-naravne-kozmetike/ in https://skinfairytale.si/shop/2018/04/03/katerim-sestavinam-v-kozmetiki-se-je-dobro-izogibati-in-zakaj/ .

Le naša osebna izkušnja in pridobljena znanja nas lahko zaščitijo v poplavi ponudbe. Da razumemo kaj kupujemo in zakaj plačamo kolikor pač plačamo. Tudi zame je bilo enkrat vse to novo. Učim se še vedno, vsak sleherni dan za dobrobit sebe, družine in seveda DENARNICE ;).

 

Katarinca

Iskreni do vas
in vaše kože
  • Ne želimo, da se odločate med naravno ali nenaravno kozmetiko, ampak znate izbrati tisto, kar deluje in je dobra za vašo kožo.
  • Skrbno izbiramo sestavine, ki delujejo!
  • Aktivne učinkovine, ki so izbrane % glede na željen učinek in ne le za uvrstitev na dekleracijo (INCI)!
  • Naravno ne pomeni vedno varno!
    Naši izdelki, so dermatološko testirani in iz izbranih sestavin, ki so se v NAŠI praksi in ne le TEORIJI izkazali na koži blagodejno in nedražeče.
Več kot 60.000
zadovoljnih strank
Preverjen kupec
Aleksandra R.
5.0
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

Odlične kreme! S hčerko sva navdušeni nad Protect balm, jaz jo uporabljam za obraz, ker imam zelo občutljivo, suho kožo; hčerki pa mažem suhe flekce po telesu, posledice reakcije na hrano. ❤️

#

Pravljična dobrodelnost

SkinFairytale od vsakega prodanega izdelka, 10 centov nameni v dobrodelne namene. Do danes se je v ta namen izplačalo že več kot 2.500 eur. Da ta znesek še povečamo, pa nam s svojim nakupom lahko pomagate tudi vi! :)