LITTLE ONE'S - NOVA OTROŠKA LINIJA !

DIY: PREPROSTA BB KREMA ZA ATOPIČNO KOŽO

Ker sem premišljevala, kako zahtevna je atopična koža, koliko nege potrebuje, sem se, vprašala, kako velik izziv morajo biti tekoče podlage, BB, CC kremice, korektorji, da tovrstni koži ustrezajo.

Potem pa sem si rekla, kaj pa čisto unikatna, home made BB kremica, ki jo lahko ustvariš čisto sama. Na preprost način. 

Moj najljubši izdelek v mesecu aprilu je na Sugarlove blogu BB kremica, ki sem si jo naredila sama. Ni namenjena tako zahtevni koži kot je atopična koža, zato sem se podala v izziv in ustvarila DIY BB kremico za drugačne potrebe. 

Doma imam vedno na zalogi prazne škatlice za kreiranje BB kremic. Žal praznih coushion embalaž v naših drogerijah nisem našla, kupim si jih preko spleta (Amazon, E- Bay …) pri tem pa seveda bodi pozorna, da vsebuje tudi zračno blazinico, ki bo vpila tvojo BB kremico.

Ko bo prispela k tebi domov, ti najprej svetujem, da jo pred uporabo razkužiš (njena pot je bila dolga, neštetokrat rokovana, prav je, da jo očistiš in razkužiš …).

Ko boš imela čisto embalažo, dobro premisli, kakšno BB kremo si želiš. Bo matirajoča, vlažilna, s sijočim, mat učinkom. Ko boš vedela kaj si želiš, poišči osnovo oz. bazo svoje BB kreme. Previdna bodi pri izbiri izdelkov, ki jih boš dodala v svojo embalažo.

Če se boriš s suho, občutljivo, atopično kožo, ti kot bazo priporočam ATOPIC CREAM, ki s svojo nemastno, a izredno vlažilno formulo omogoča varno izbiro, ki bo odlično sprejela kombinacijo s tvojo tekočo podlago. 

AtopicCream je namenjen vlaženju kože.

Ne vsebuje naravnih sestavin, ki so lahko alergene pri atopičnem dermatitisu, kot so kokosovo olje, karitejevo maslo, oljčno olje, mandljevo olje, arašidovo olje, lanolin. Primerno je za vsak tip kože obraza in telesa, najbolj pa za kožo, nagnjeno k alergijam, ekcemom, psoriazam, luskavici in atopičnem dermatitisu.

V prazno škatlico dodaj kar nekaj AtopiCream mazila, poleg iztisni tvojo najljubšo tekočo podlago, dodaš ji lahko tudi svoj najljubši serum, prš tonika … oz. nego, ki jo poznaš, ti bo ustrezala, ne bo povzročala nevšečnosti. Tudi, če boš preizkusila samo kombinacijo AtopicCream in tekoča podlaga bo rezultat odličen.

Vsebino mešaj tako dolgo, da se vsi produkti med sabo odlično premešajo, nato s pomočjo razkužene pincete v embalažo prenesi air gobico in jo pritiskaj v vsebino, da se bo le ta prepojila na obeh straneh.

Ko se prepoji, jo na robovih očisti in ne pozabi, pripravljena je na uporabo.

Redna higiena pripomočkov, s katerimi boš nanašala svojo BB kremico, je izredno pomembna.

Redno skrbi za higieno svojih čopičev, gobic za nanos. Ko bo tvoja air gobica postala že čisto izpraznjena, oz. suha, jo operi, razkuži in ponovno jo boš lahko uporabila. Higiena je izredno pomembna! Večkrat preveri tudi zgornji in spodnji del gobice, saj nikoli ne veš, če bo ravno tvoja gobica odlično gojišče za morebitno plesen.

Tvoja BB kremica bo lažje prekrivna, nudila ti bo sijaj, svežino, udoben občutek na koži. Lahko jo boš nanesla večkrat tekom celotnega dneva. Če boš imela občutek, da je pretemna, ji dodaj nekaj posvetlitvenih kapljic, če pa ti ne bo všeč sijoč videz ji primešaj nekaj prosojnega mineralnega pudra v prahu.

Te je zamikala, bi jo preizkusila?

Monika CEO, avtorica nagrajenega spletnega dnevnika leta 2018 v kategoriji najboljši slovenski lepotni blog leta 2018/ Sugarlove blog.

Foto: @sugarloveblog
Iskreni do vas
in vaše kože
  • Ne želimo, da se odločate med naravno ali nenaravno kozmetiko, ampak znate izbrati tisto, kar deluje in je dobra za vašo kožo.
  • Skrbno izbiramo sestavine, ki delujejo!
  • Aktivne učinkovine, ki so izbrane % glede na željen učinek in ne le za uvrstitev na dekleracijo (INCI)!
  • Naravno ne pomeni vedno varno!
    Naši izdelki, so dermatološko testirani in iz izbranih sestavin, ki so se v NAŠI praksi in ne le TEORIJI izkazali na koži blagodejno in nedražeče.
Več kot 60.000
zadovoljnih strank
Preverjen kupec
Aleksandra R.
5.0
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

Odlične kreme! S hčerko sva navdušeni nad Protect balm, jaz jo uporabljam za obraz, ker imam zelo občutljivo, suho kožo; hčerki pa mažem suhe flekce po telesu, posledice reakcije na hrano. ❤️

#

Pravljična dobrodelnost

SkinFairytale od vsakega prodanega izdelka, 10 centov nameni v dobrodelne namene. Do danes se je v ta namen izplačalo že več kot 2.500 eur. Da ta znesek še povečamo, pa nam s svojim nakupom lahko pomagate tudi vi! :)