Sa proizvedeno u Europi.
SLO

NEGA KOŽE S HIDROLATI

Veliko me sprašujete, kaj priporočam pri negi dojenčkov, kakšne šampone ali mila. Pri svoji dojenčici, nisem uporabljala nič od tega preprosto zato, ker se mi je zdelo popolnoma odveč.

Uporabljala pa sem hidrolate. Jih poznate?

Hidrolati so stranski produkt pri destilaciji  eteričnih olj. So brezbarvne tekočine, podobne vodi.  Ponašajo  se z veliko koristnimi lastnostmi. Lahko se jih uporablja za toniziranje kože, čiščenje kože, osvežitev kože, razkuževanje po depilaciji, za hitrejše celjenje ranic pod balmi, proti srbečici, itd. Na otroško kožo imajo pomirjajoč učinek. Kljub temu, da izgledajo kot voda, pa ohranjanjo čudovito aromo. Seveda je važno tudi katerega si izberemo, glede na željen rezultat oziroma namen.

Nekaj predlogov uporabe hidrolatov:

KOPEL ZA DOJENČKA

V banjico dodate jedilno žlico hidrolata sivke ali kamilice. Oba hidrolata bosta delovala pomirjajoče in otroka zazibala v spanec. Moji Lučki je sivka zelo ustrezala, je zaspala kot “dojenček” ;).

ČIŠČENJE RITKE

Če uporabljate navadne krpice za čiščenje ritke, predlagam, da si naredite mešanico iz  vode in hidrolata. Razmerje 1:1 in nato pomočite krpico v to tekočino in nato  nežno očistitke ritko. Tako bo očiščena in negovana.

TONIZIRANJE

Namesto običajnih tonikov za obraz, vam priporočam, da preizkusite hidrolate. Jaz jih ne menjam za nič :). Če je vaša koža suha, lahko izbirate med hidrolati : smilj, vrtnica, bosvelija, pačuli, kamilica, geranija, sivka

Če imate težave z nečisto kožo z mazolji in aknami: čajevec,sivka, bosvelija, smilj, melisa, ylang ylang, petigrain, geranija, meta.

Če pa nimate kakih večjih težav in le želite, da vaša kožica lepo diši in je  negovana vsekakor priporočam vrtnico.

ATOPIJSKI DERMATITIS

Pri dermatitisu je najpogostejši simptom prav srbečica. Priporočam vam hidrolat smilja, večkrat dnevno lahko pošpricate kožo z njm, tudi pred nanosom balmov lahko.  Primeren tako za odrasle, kot tudi malčke.

OSVEŽUJOČA MEGLICA

Poleti, ko nam je vroče, še kako prav pride nekaj osvežujočega. Sama poleti prisegam na meliso in grenivko :).

MASKA ZA OBRAZ

Če si pripravljate naravne maske z glinami, lahko sedaj namesto vode uporabite hidrolate.

OPEKLINE

Če se opečete z ognjem ali vas  poleti na plaži ujame preveč sončnih žarkov, vam bosta hidrolata sivke in mete še kako prišla prav.

 

To je le nekaj nasvetov za uporabo hidrolatov. Upam, da si jih privoščite tudi sami :).

Katarinca

 

 

 

 

 

 

Iskren prema vama
i vašoj koži
 • Ne želimo da odlučujete između prirodne ili neprirodne kozmetike, već znate odabrati ono što djeluje i dobro je za vašu kožu.
 • Pažljivo biramo sastojke koji djeluju!
 • Aktivni sastojci koji se biraju prema željenom učinku, a ne samo zbog upisa na deklaraciju (INCI)!
 • Prirodno ne znači uvijek sigurno!
  Naši proizvodi su dermatološki testirani i napravljeni od odabranih sastojaka koji su se u NAŠOJ praksi, a ne samo TEORIJE, pokazali blagotvornima i neiritirajućima za kožu.
Više od 40.000
zadovoljnih kupaca
Provjereni kupac
Aleksandra R.
5.0
 • #
 • #
 • #
 • #
 • #

Odlične kreme! Moja kćer i ja volimo Protect balzam, koristim ga na licu jer imam jako osjetljivu, suhu kožu; a kćeri mažem suhe mrlje po tijelu, posljedice reakcije na hranu. ❤️

#

Nevjerojatna dobrotvorna organizacija

SkinFairytale donira 10 centi od svakog prodanog proizvoda u dobrotvorne svrhe. Do danas je u tu svrhu isplaćeno više od 2500 eura. Kako biste još više povećali ovaj iznos, možete nam pomoći i svojom kupnjom! :)
#

Znam da nije uvijek lako donijeti odluku s našim širokim izborom. Zato sam ja tu da vas savjetujem što je dobro, a što nije za vašu kožu. Ako trebate malu pomoć ili želite dobiti moju preporuku,

# katarina@skinfairytale.si