Sa proizvedeno u Europi.
SLO

LEPOTNI LEKSIKON OD A-Ž/ OLJE ČRNE KUMINE

Moj stric po imenu gospod Google o meni piše same pohvale in čudovite stvari. Pravi, da sem čudežna in vse kar sodi v hvalospev.

Nisem pa nobena novost.  V terapevtske namene so me uporabljajo že več kot 3.000 let. Moja semena so našli v grobnici faraona Tutankamona. Kleopatra je moje  olje uporabljala kot lepotilni dodatek, Hipokrat pa se je odločil z njim lajšati prebavne motnje …

Priznam, da sem ponosna.

Res je, da me kličejo tudi pod drugimi imeni, npr. komarčkova roža, muškatna roža, zamorska kumina, črni sezam in druge, me največ ljudi pozna po imenu ČRNA KUMINA.

Če me imajo ustvarjalci kozmetike radi me na svojih embalažah v sklopu sestavin INCI zapišejo z imenom: Nigella Sativa Seed Oil.

Sem prelepa, res je, da sem enoletnica, vendar v svoji bujni rasti obrodim v svojih 3-7 mešičkih, s črnimi semeni.

Moj vonj, okus, ni ravno najbolj prijeten. Imam značilno aromo in grenek okus. 

Veš, zakaj sem del najboljših kremic, mazil? Ker sem unikatna. Po svoji sestavi sem edinstveno rastlinsko olje, ki nima prave enakovredne zamenjave. Tako piše v tudi eni izmed najboljših knjig na področju sestavin naravnega izvora/ Sodobna kozmetika.

Moja semena vsebujejo 40 % olja.

Zanimivost mojega olja je prisotnost eteričnega olja, ki olju nudi zdravilne lastnosti, značilen vonj, poleg tega pa mu poveča oksidativno stabilnost. Olje je bogat vir linolne kisline (deluje protivnetno, zadržuje vlago v koži …).

Ker sem resnično posebna, moje olje priporočajo pri uporabi vnete k alergijam nagnjene kože, tudi mastne in aknaste kože. V laboratorijskih in vitro testih so dokazali antioksidativno, protimikrobno in protivnetno delovanje. Izredno obetavni pa so tudi rezultati kliničnih raziskav na bolnikih z ekcematoznim dermatitisom na roki. Po štirih tednih uporabe mazila z 2 % olja črne kumine so se izboljšali znaki bolezni, in sicer tako zelo kot pri tistih, ki so uporabljali kortikosteroide (no, teh nimam rada, ker jaz kože ne tanjšam, oni pa jih).

Tako sem nežno olje, da imam vedno kakšno krasno drugo oljno družbo. Moj odlični spremljevalec je moj bratec po imenu olje boreč, svetlin, tudi ribez. Da sem bolj obstojno, me primešajo odličnemu arganovemu olju.

Uporabljaš me lahko tudi kot samostojno olje. Vendar moraš pri tem upoštevati navodila. 

Moja čudovita mami Katarina me je dodala vrhunskemu mazilu po imenu ATOPIC BALM , ATOPIC CREAMSOS BALM. V kremice me je dodala zato, ker ti z njimi resnično želi pomagati pri tvojih kožnih nevšečnosti, ki zmanjšujejo kakovost tvojega življenja.

Upam, da sem se ti s svojo predstavitvijo približala in me boš naslednji z veseljem uporabila. Maham ti z čudovitimi modrimi cvetovi in ti sporočam, da se me nič več ne rabiš bati, le uporabi me, če smatraš, da bi ti lahko ustrezal.

Se bereva v prihodnjem zapisu, ki bo kot se za konec meseca in treh izredno zanimivih in poučnih objav spodobi, sproščena.

p.s: saj objavo o čisto novi SkinFairytale sončni zaščiti si pa zagotovo že prebrala? 

Monika CEO, avtorica nagrajenega spletnega dnevnika leta 2018 v kategoriji najboljši slovenski lepotni blog leta 2018/ Sugarlove blog.

Foto: Semina, grafika: @sugarloveblog
Dodatna pomoč pri odrivanju olja črne kumine/ N. K. Glavač/ Sodobna kozmetika.

 

Iskren prema vama
i vašoj koži
 • Ne želimo da odlučujete između prirodne ili neprirodne kozmetike, već znate odabrati ono što djeluje i dobro je za vašu kožu.
 • Pažljivo biramo sastojke koji djeluju!
 • Aktivni sastojci koji se biraju prema željenom učinku, a ne samo zbog upisa na deklaraciju (INCI)!
 • Prirodno ne znači uvijek sigurno!
  Naši proizvodi su dermatološki testirani i napravljeni od odabranih sastojaka koji su se u NAŠOJ praksi, a ne samo TEORIJE, pokazali blagotvornima i neiritirajućima za kožu.
Više od 40.000
zadovoljnih kupaca
Provjereni kupac
Aleksandra R.
5.0
 • #
 • #
 • #
 • #
 • #

Odlične kreme! Moja kćer i ja volimo Protect balzam, koristim ga na licu jer imam jako osjetljivu, suhu kožu; a kćeri mažem suhe mrlje po tijelu, posljedice reakcije na hranu. ❤️

#

Nevjerojatna dobrotvorna organizacija

SkinFairytale donira 10 centi od svakog prodanog proizvoda u dobrotvorne svrhe. Do danas je u tu svrhu isplaćeno više od 2500 eura. Kako biste još više povećali ovaj iznos, možete nam pomoći i svojom kupnjom! :)
#

Znam da nije uvijek lako donijeti odluku s našim širokim izborom. Zato sam ja tu da vas savjetujem što je dobro, a što nije za vašu kožu. Ako trebate malu pomoć ili želite dobiti moju preporuku,

# katarina@skinfairytale.si