Z izdelano v Sloveniji.
SLO
LITTLE ONE'S - NOVA OTROŠKA LINIJA !

Terapevtski trio za lajšanje zimskih tegob

Vsako jesen in zimo pride in na srečo tudi odide obdobje, ko so vsi bolni. In seveda, če tvoj imunski sistem ni ravno Kitajski zid, tudi ti podležeš virusom in bakterijam, ter obležiš. Pa vedno ravno takrat, ko imaš največ dela, pa po možnosti še ravno pred prazniki. No, letos ne bo tako! Letos te bodo pred virusi in bakterijami še dodatno obvarovale nove kreacije izpod rok Skinfairytale. Ker Katarina želi, da nismo preveč na bolniški, je razvila kar tri izdelke, ki ti bodo pomagali vstati na noge ali pa pomagali tvojemu imunskemu sistemu, da ne obležiš. Govorim o izdelkih EasyBreathe, CalmDown in pa ImmuneBoost.

EasyBreathe, CalmDown in ImmuneBoost bodo tvoji novi najboljši prijatelji

Ampak najprej, za kaj sploh gre? Gre za kozmetične izdelke, bolj konkretno za kreme za nego kože. Sedaj ti verjetno roji po glavi, kako bi ti lahko kozmetični izdelek pomagal pri premagovanju prehlada. To niso samo klasične kreme za nego, saj vsebujejo eterična olja, katerim študije dokazujejo visoko učinkovitost pri zdravljenju virusnih in bakterijskih okužb. Zaradi kozmetične zakonodaje se sicer za kozmetične izdelke ne sme trditi, da zdravijo ali pomagajo pri odpravljanju bolezni (ker to bojda zmorejo samo zdravila), ampak na podlagi moje izkušnje dejansko pomagajo pri hitrejšem okrevanju.

Vsak izmed naštetih izdelkov je namenjen različnim tegobam. Skinfairytale EasyBreathe je krema, namenjena negi kože, vendar njen namen je pomoč pri lajšanju kašlja in odpiranju zaprtih dihalnih poti.

CalmDown je izdelek namenjen lajšanju tegob v času suhega kašlja. Ne vem, če je še kaj hujšega, kot suh kašelj. Izdelek spodbuja izločanje sluzi in pomirjanje suhega kašlja, hkrati pa mešanica eteričnih olj pripomore tudi k lažjemu spancu.

ImmuneBoost pa ne bo vaš prijatelj le v času tegob, ampak ves čas, saj bo pomagal pri krepitvi imunskega sistema in tako preprečil, da zbolite za prehladom, ki ga je sodelavec prinesel v pisarno.

Kako bi lahko eterična olja pomagala pri premagovanju prehlada/kašlja?

Aromaterapija je ena od dopolnilnih terapij, ki uporablja eterična olja kot glavna terapevtska sredstva za zdravljenje številnih bolezni. Eterična olja so hlapne spojine, topne v olju, ki se na različne načine pridobivajo iz cvetov, lubja, stebla, listov, korenin, plodov in drugih delov rastline. Za eterična olja obstaja mnogo dokazov, da lahko prehajajo kožo in na tak način v telesu in na tarčnih mestih uvedejo željen učinek. Eterična olja uporabljena v izdelkih Skinfairytale delujejo protibakterijsko, antiseptično, protivirusno ter imunostimulatorno. Izdelki lahko delujejo na različne načine, odvisno od mesta nanosa.

Izdelka EasyBreathe in CalmDown nanašamo na prstni koš ali hrbet. Pomembno je, da kozmetični izdelek nanesemo na mesto, kjer se pojavijo težave – pri dihanju so to po navadi pljuča. Z nanosom na prsni koš pa poskrbimo tudi za vdihovanje eteričnih olj, kar pomaga pri čiščenju dihalnih poti. Ziher je še komu babica delala inhalatorje z vročo vodo in eteričnimi olji za poln nos?

EasyBreathe za lajšanje kašlja

Sama imam že od majhnega težave s polipi in posledično z dihanjem skozi nos. Pozimi se to seveda še poslabša. Zvečer, ko imam težave z dihanjem nanesem plast kreme na prsni koš. Zaradi mešanice eteričnih olj krema pomaga pri odpiranju dihalnih poti in pomirjanju.

ETERIČNO OLJE DELOVANJE
Copaiba Protivnetno, protibakterijsko delovanje
Limona Protibakterijsko, protivnetno, pomaga pri lažjem dihanju in pomirja vneto grlo
Čajevec Vsebuje spojino terpinen-4-ol, za katerega je bilo dokazano, da ubija nekatere bakterije, viruse in glive, naj bi povečeval aktivnost belih krvničk, ki pomagajo v boju proti okužbam
Materina dušica Spojina timol izkazuje antispazmodične lastnosti, pomaga pri umirjanju kašlja in zmanjšanju trajanja okužb dihal, kot je navadni prehlad
Sivka Protivnetno, protibakterijsko delovanje
Evkaliptus Protivnetno delovanje, pomaga pri umiranju kašlja, redči sluz, odpira dihalne poti
Revintsara Protivirusno delovanje, sprosti dihalne poti

CalmDown za umirjanje suhega kašlja

V času, ko sem dobila v test te izdelke sem dejansko zbolela in me je ves čas grozno sililo na kašelj. Zaradi suhega kašlja in občutka, da imam nekaj v pljučih, se nisem mogla umiriti in zaspati. Zvečer sem na prsni koš nanašala kremo CalmDown, ki je pomirila intenzivnost suhega kašlja, zaradi česar sem tudi lažje zaspala. Mešanica eteričnih olj v tem izdelku pomirja kašelj ter deluje protivnetno.

ETERIČNO OLJE DELOVANJE
Sivka Protivnetno, protibakterijsko delovanje
Copaiba Protivnetno, protibakterijsko delovanje
Smilj Protivnetno, protibakterijsko delovanje, pomirja in pomaga pri zmanjševanju stresa
Bosvelija Zavira vnetja v dihalnih poteh in zavira izločanje citokinov, ki so markerji za vnetno reakcijo
Cedra Protivnetno, protibakterijsko delovanje, lajša bolečine v mišicah in sklepih, pomirja kašelj

ImmuneBoost za krepitev imunskega sistema

ImmuneBoost lahko za razliko od prejšnjih dveh izdelkov uporabljate ves čas in na tak način še dodatno krepite delovanje imunskega sistema. Izdelek je namenjen predvsem preventivi, seveda pa ga lahko uporabljate tudi med samo boleznijo v kombinaciji s prehranskimi dopolnili za krepitev imunske sposobnosti. Namenjen je predvsem sezoni prehladov in viroz, ki nas hitro vrže iz tira. ImmuneBoost lahko prav tako nanašamo na prsni koš in hrbet, lahko pa tudi na stopala. Zakaj prav na stopala?

Znano je, da se vsaka živčna linija v našem telesu zaključi v stopalih. Vsako stopalo ima 7200 živčnih končičev. Po refleksologiji je palec na nogi povezan z možgani in glavo. Zgornja tretjina podplata je povezana s prsnim košem, vmesna tretjina pa s prebavnim sistemom in želodcem.

Nanašanje te negovalne kreme na stopala pa predstavlja tudi ugodnost, da bodo ta po nanosu mehkejša!

ETERIČNO OLJE DELOVANJE
Klinčki Protibakterijsko, protivirusno, protiglivično delovanje, ki pomaga pri boju s prehladom in gripo
Pomaranča Protibakterijsko delovanje
Čajevec Imunostimulatorno delovanje
Revintsara Protivirusno delovanje
Kardamom Ob nanosu daje občutek segrevanja, ki pomaga tudi pri krepitvi imunskega sistema, pri boju proti prehladu ali gripi ter pri lajšanju preobremenjenosti prsnega koša, izkazuje pa tudi protibakterijske lastnosti

Skinfairytale EasyBreathe, CalmDown in ImmuneBoost so kozmetični izdelki, ki izkazujejo pozitivne učinke na lajšanje tegob, ki se pojavljajo v zimskem času. V času bolezni vam lahko le še dodatno pomagajo, če tudi sami naredite nekaj za okrevanje. To pomeni počivanje, pitje tekočine in nadomeščanje vitaminov ter mineralov. Sama sem se z uporabo vseh treh izdelkov in kombinacijo vitaminov popolnoma pobrala v 4 dneh bolezni, brez jemanja kakršnihkoli protibolečinskih tablet ali antibiotikov. Zelo sem zadovoljna z učinki, saj so predvsem pri EasyBreathe in CalmDown vidni hitro po nanosu, saj zelo olajšata dihanje in pomirita razdražen dihalni trakt. Uporaba ImmuneBoosta je tek na dolge proge, ki vam omogoča, da krepite svojo imunsko sposobnost na dolgi rok, ter ne obležite ob prvem srečanju z boleznijo.

 

Blog je nastal v sodelovanju s Cosmedoc.si

Iskreni do vas
in vaše kože
  • Ne želimo, da se odločate med naravno ali nenaravno kozmetiko, ampak znate izbrati tisto, kar deluje in je dobra za vašo kožo.
  • Skrbno izbiramo sestavine, ki delujejo!
  • Aktivne učinkovine, ki so izbrane % glede na željen učinek in ne le za uvrstitev na dekleracijo (INCI)!
  • Naravno ne pomeni vedno varno!
    Naši izdelki, so dermatološko testirani in iz izbranih sestavin, ki so se v NAŠI praksi in ne le TEORIJI izkazali na koži blagodejno in nedražeče.
Več kot 60.000
zadovoljnih strank
Preverjen kupec
Aleksandra R.
5.0
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

Odlične kreme! S hčerko sva navdušeni nad Protect balm, jaz jo uporabljam za obraz, ker imam zelo občutljivo, suho kožo; hčerki pa mažem suhe flekce po telesu, posledice reakcije na hrano. ❤️

#

Pravljična dobrodelnost

SkinFairytale od vsakega prodanega izdelka, 10 centov nameni v dobrodelne namene. Do danes se je v ta namen izplačalo že več kot 2.500 eur. Da ta znesek še povečamo, pa nam s svojim nakupom lahko pomagate tudi vi! :)