Z izdelano v Sloveniji.
SLO
LITTLE ONE'S - NOVA OTROŠKA LINIJA !

STARAM SE, KAJ PA SEDAJ?

Če sem čisto odkrita s tabo, se besede staranja niti ne bojim več, bojim se dejstva, da časa, ki mi je v tovrstni fazi dan, ne bom znala izkoristiti, tako kot mi je dan.

Procesu staranja se nihče ne izogne, ne jaz, ne vi, oni … nihče od nas. Kot študentka sem veliko svojih ur preživela in delala v domu za upokojence. Tam se si vedno rekla, da saj niti ni tako zelo grozno, če bom enkrat stara, gospe (na poudarku, ki so lahko skrbele same zase) so v domu prav uživale. Po kosilu je vedno dišalo po kavi. A dejstvo je, da je staranje proces, ki ga moramo znati predelati pri sebi. Vsako novo leto, ki nam je dano, je nova priložnost za nove uspehe in dosežke in še en mejnik, da smo nekaj dosegli.

Včasih se vprašam, zakaj se staram in na koncu ugotovim, da je le to morebiti vprašanje, ki lahko sproži val množičnih debat. Zagotovo vem, da kronološkemu procesu staranja ne uidem, kaj vem, kaj vse se dogaja znotraj genetike, v osrčju mojih celic? Organi so gonilna sila, niso večni stroj, ki se nikoli ne ustavi. Sama sem preko študija videla celotno gonilno silo našega telesa in povem vam, je prelomni trenutek, ko se resnično začneš brigati zase, za svoje zdravje in počutje.

V tistem danem trenutku sem se zavedla, da ni pomembno kaj in kdo smo, koliko zaslužimo, pomembno je le to kako smo živeli, skrbeli zase, smo bili srečni. Konec poti je za mnoge pretežak, da bi ga vzeli kot nekaj popolnoma samoumevnega. Videla sem veliko koncev poti in želim si, da bi nase resnično gledali drugače. Gledanje nase iz drugih vidikov pa je ponovno proces, globok proces, ki potrebuje čas, da ga predelamo.

Danes bi ti rada sporočila, da se bolj kot z besedo staranje osredotoči nase, na svojo dušo. Le te nikoli ne postaraj. Odkrivaj nove dimenzije, nov svet, skrbi zase po svojih najboljših močeh, na tovrsten način boš pretentala svoje počutje, ki bo tvoje misli usmerilo v boljše počutje in ne v to, da si pridelala še eno novo gubico, ki je veliko lepša, če je na tvojem obrazu zato, ker si se v danem trenutku nasmejala iz srca, do solz. Saj veš, na zunaj lahko marsikaj prikrijemo, popravimo, delo znotraj nas pa je proces. Želim ti, da bi znala najprej prisluhniti sebi in tistemu svetu tam zunaj, ki te bo prepričeval, da potrebuješ to in ono.

Ni prav, da se samo poudarja kako pomembna je skrb za kožo, kako pametno je imeti tisoč in en izdelek, ki bo spremenil tvoj svet. Kaj pa dejstvo, da nas svet tam zunaj premalo uči o tem kako pomembno je imeti zdravo duševno zdravje. To večina pozabi. 

Ne pusti vplivu okolja, ljudi, da vplivajo nate v meri, da si pripravljena preizkusiti, vse kar ti trg ponuja. Trg ponuja, ker mora. Ti pa vedno pomisli na to, da ti gonilna sila trga ne more ponuditi miru znotraj sebe. Vse, kar delaš zase, delaš zase, ne za druge. Pomembno je, da se tega zavedaš. Šele, ko boš sprejela dejstvo, kako staranje deluje, vpliva nate, kaj lahko zanj narediš, se posveti temu, da ga lahko na mnogo načinom pretentaš in ga upočasniš.

Ljudje premalo skrbimo zase, želim si, da bi se obravnavali, kot da smo pokvarjeni avtomobili, ki bodo pri mehaniku že isti dan (Monika V.)

Kako pa se ti soočaš s procesom staranja, močno vpliva nate, ali ga sprejemaš popolnoma brez težav?

Maham ti s pomladnimi pozdravi in ti sporočam, da se bereva prihodnji teden, ko  bova na preprost in razumljiv način klepetali o pomenu sončne zaščite.

Monika CEO, avtorica nagrajenega spletnega dnevnika leta 2018 v kategoriji najboljši slovenski lepotni blog leta 2018/ Sugarlove blog

Grafike: @sugarloveblog
Iskreni do vas
in vaše kože
  • Ne želimo, da se odločate med naravno ali nenaravno kozmetiko, ampak znate izbrati tisto, kar deluje in je dobra za vašo kožo.
  • Skrbno izbiramo sestavine, ki delujejo!
  • Aktivne učinkovine, ki so izbrane % glede na željen učinek in ne le za uvrstitev na dekleracijo (INCI)!
  • Naravno ne pomeni vedno varno!
    Naši izdelki, so dermatološko testirani in iz izbranih sestavin, ki so se v NAŠI praksi in ne le TEORIJI izkazali na koži blagodejno in nedražeče.
Več kot 60.000
zadovoljnih strank
Preverjen kupec
Aleksandra R.
5.0
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

Odlične kreme! S hčerko sva navdušeni nad Protect balm, jaz jo uporabljam za obraz, ker imam zelo občutljivo, suho kožo; hčerki pa mažem suhe flekce po telesu, posledice reakcije na hrano. ❤️

#

Pravljična dobrodelnost

SkinFairytale od vsakega prodanega izdelka, 10 centov nameni v dobrodelne namene. Do danes se je v ta namen izplačalo že več kot 2.500 eur. Da ta znesek še povečamo, pa nam s svojim nakupom lahko pomagate tudi vi! :)