Z izdelano v Sloveniji.
SLO
LITTLE ONE'S - NOVA OTROŠKA LINIJA !

ŠPARGLJI ZA ZDRAVO KOŽO IN LASIŠČE

Sezona špargljev je tu. Leta nikakor nisem vedela kaj naj počnem z njimi, letos pa jih jem na vsake dva dni, na vse možne načine. In zakaj? Ker sem končno ugotovila oz. so me naučili šparglje pravilno pripravit 😀

Vedno sem jih le oprala jih in spekla. Ja, kuhanje ni ravno moja vrlina 😛 .

Tisti “zaleseneli” del nikoli nisem odstranjevala in lahko si predstavljate zakaj mi niso bili dobri. Ampak ja, zdaj sem pa  strokovnjak za šparglje 😛

Ker jih pogosto jemo, mi gre na živce, da je toliko šparglja za v koš. Zato sem začela iz teh delov kuhati čaj. Jup, čaj pijem nato preko dneva po požirkih. V nadaljevanju sem vam pripravila tudi dva enostavna receptka, kako lahko izkoristite ostanek špargljev  v prid svoji koži. 🙂

Šparglji so res super živilo, sestavlja jih kar 93% vode in veliko vitaminov. Nizka vrednost natrija in visoka vrednost vitaminov. Vsebujejo še minerale (dušik, fosfor, kalij, kalcij, magnezij, natrij, cink, mangan, železo) in vitamini B-kompleksa (B2, B6, holin in folna kislina), vitamin C, provitamin A, v sledovih pa še vitamina E in K. Poleg že omenjenih snovi so v špargljih še, asparagin, arginin, tirozin, valin, purin, fenilalanin, izoleucin, koniferin, vanilin, saponini, čreslovina, citronska, jabolčna in jantarna kislina.

Ne samo, da je zdrav za uživanje, nepogrešjiv je tudi kot sestavina v kozmetičnih produktih.

  1.  Spodbuja naravno zaščito na koži:
    Šparglji vsebujejo glutation (sestavljena iz aminokislin glutamina, cisteina, glicina), ki je ključni celični antioksidant , ki lahko zavira delovanje številnih kancerogenih z antioksidantnimi in antikancerogenimi lastnostmi, ki pomagajo zaščititi celice  pred škodljivimi toksini. Kot stranski učinek, glutation naredi kožo svetlejšo, saj ščiti celice pred prostimi radikali, ki so odgovorni za pigmentacijo kože in pomanjkljivosti.
  2. Povečuje proizvodnjo kolagena: Zaradi visokega deleža vitamina A in C , ki pospešujeta proizvodnjo kolagenskih vlaken, ki pomagajo koži pri ohranjanju čvrstosti. Glutation prav tako pomaga pri ustavljanju nekaterih encimov, ki naravno nižajo vrednost kolagena.

3. Reducura akne: Visoka vsebnost vode v špargljih pripomore k ohranjanju vlage v koži , kar posledično zmanjša izločanje sebuma na obrazu. Ker se izločanje sebuma zmanjša, se akne in mozolji manj pogosto razmnožujejo. Hkrati pa so šparglji dober vir vlaknin, katere bodo pripomogle k ohranjanju zdravega prebavnega sistema. Seveda je zdrav prebavni trak zelo pomemben pri samem pojavu aken.

4. Zmanjšuje zastajanje vode: Zaradi visoke vsebnostji vitamina K, šparglji delujejo kot naravni diuretik, ki pomaga razstrupljati telo in odstraniti odvečno vodo . S pogostim uživanjem špargljev lahko pomagate zmanjšati vnetja zaradi zastajanja vode v obrazu ali telesu.

5. Preprečuje izpadanje las: Vitamin A, C, antioksidanti in vsebnost kalcija v špargljih dajejo več moči koreninam las. Posledično preprečujejo izpadanje las in spodbujajo rast las.

Kot vidite imajo šparglji veliko blagodejnih lastnosti na naše telo in posledično na koži. Z vami bom delila nekaj lahkih receptkov za nego kože.
ČAJ ZA OBRAZ 🙂
Primeren za aknasto in mastno kožo, kot tudi za normalno kožo, ki potrebuje osvežitev in vlaženje.
Iz ostankov špargljev si skuhate čaj. Špargje dodajte že v hadno vodo, nato jih pustite 5 min vreti. Ko boste odstavili posodo, jih pustite namočene še 15min.
Ko se čaj ohladi, vanj namočite suhe maske, ki jih dobite na Amazonu, ali uporabite otroške suhe To to krpice. Izrežite si prostorčke za nos, oči in usta. Namočite v čaj in si nato položite masko na obraz in pustite delovati 15 min. Ostanek čaja pa le popijte 😉
OBLOGA ZA OBRAZ ali MASKA PROTI IZPADANJU LAS
Ostanek špargljev lahko tudi skuhate, jim dodate kako hladno stiskano olje ali avokado, vse skupaj zmisksate v pasto in dobite super obrazno oblogo namenjena vsem tipom kože 🙂
Kot masko za lase, pa  nanesete pasto na lasišče, lasišče nežno pomasirate  in pustite delovati vsaj 2h. Tako boste spodbudili lasne mešičke. Maski za lase lahko dodate tudi kako kapljico eteričnega olja rožmarina.
Katarinca

 

 

 

Iskreni do vas
in vaše kože
  • Ne želimo, da se odločate med naravno ali nenaravno kozmetiko, ampak znate izbrati tisto, kar deluje in je dobra za vašo kožo.
  • Skrbno izbiramo sestavine, ki delujejo!
  • Aktivne učinkovine, ki so izbrane % glede na željen učinek in ne le za uvrstitev na dekleracijo (INCI)!
  • Naravno ne pomeni vedno varno!
    Naši izdelki, so dermatološko testirani in iz izbranih sestavin, ki so se v NAŠI praksi in ne le TEORIJI izkazali na koži blagodejno in nedražeče.
Več kot 60.000
zadovoljnih strank
Preverjen kupec
Aleksandra R.
5.0
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

Odlične kreme! S hčerko sva navdušeni nad Protect balm, jaz jo uporabljam za obraz, ker imam zelo občutljivo, suho kožo; hčerki pa mažem suhe flekce po telesu, posledice reakcije na hrano. ❤️

#

Pravljična dobrodelnost

SkinFairytale od vsakega prodanega izdelka, 10 centov nameni v dobrodelne namene. Do danes se je v ta namen izplačalo že več kot 2.500 eur. Da ta znesek še povečamo, pa nam s svojim nakupom lahko pomagate tudi vi! :)