Z izdelano v Sloveniji.
SLO
LITTLE ONE'S - NOVA OTROŠKA LINIJA !

So kozmetični mini hladilniki nuja ali le estetski dodatek naši kopalnici?

Moja dolgoletna želja je bila, da bi v kopalnici imela mini kozmetični hladilnik in s tem imela na voljo svoje najljubše izdelke bližje. To pomeni brez korakanja v kuhinjo in iz nje ?. Pregledala sem en kup spletnih strani, a po večini tuje, ker v Sloveniji ga nisem našla. In kdo ga je izvohal? Moj dečko ?. Tomaž mi je ga je naročil za Valentinovo.

Veliko sem prejela vprašanj od prijateljic in sledilcev, če ga zares rabim? Ali je to nujno?
Ker je SkinFairytale naklonjen tudi izobraževanju, se počutim dolžno napisati malce več o samem hranjenju kozmetičnih produktov in ali ti res za svojo učinkovitost in stabilnost potrebujejo biti v hladilniku.

Na kratko? Ne. So en od “modnih” muh v kozmetičnem svetu in svetu influencerstva, ker roko na srce, so res ‘fejst! Pastelne barve in spimpane fotografije, kar kličejo po nakupu,sploh takšnim kupcem, kot sem sama. Pastele? Rose gold? Sold! ?

Ali kozmetični hladilniki podaljšajo rok trajanja in ohranjajo učinkovitost aktivnih sestavin?

Tako kot pri prehranskih probiotikih bi tudi žive bakterije in probiotiki v kozmetičnih izdelkih lahko ohranili stabilnost in moč, če jih hranimo v hladilniku v primerjavi s toplim okoljem. Naravni izdelki in domača kozmetika vsekakor zahteva večjo mero previdnosti in pravilnega hranjenja.
Pa vseeno, kozmetični izdelki, ki romajo na trg,morajo imeti opravljene študije stabilnosti. Pri naravnih mazilih test ni nujen, je pa zaželjen. Naravni izdelki, ki vsebujejo vodo pa ga nujno potrebujejo. Pri Skinu smo se odločili za študije stabilnosti za prav vse izdelke.

Kako izgleda študija stabilnosti?

Pri tem testiranju, se v laboratoriju izpostavi izdelek v različne temperaturne in svetlobne pogoje. Najslabše za vse izdelke, je direktna sončna svetloba in vročina. Naravni izdelki vsebujejo naravne konzervanse, kateri nikoli ne zaščitijo izdelka tako dobro, kot to opravljajo klasični kozmetični konzervansi. Za vse izdelke pa je po večini ok že to, da so hranjeni v temnem prostoru, na nekje max 24 stopinj razen, če seveda proizvajalec ne trdi drugače. Našo ponudbo predstavljajo naravna izdelki, pa tudi večino moje osebne kozmetike, zato mi hladilnik pride prav. V njem hranim AtopicCream, ker le ta zdrži v hladilniku precej dlje, glede na to, da ga uporabljam le na obrazu, ZincBalm, ki vsebuje cinkov oksid, ki ni med najbolj stabilnimi surovinami in vem, da ga ne bom porabila v enem letu, ProtectBalm,hidrolate,gvašo in roller.

Ni vam potrebno vse kozmetike hraniti v hladilniku, vendar pa bo skladiščenje izdelkov pri stalni temperaturi in preprečevanje, da bi se segreli, pomagalo, da bodo svoje koristne sestavine ohranili dlje. Zlasti naravna dekorativna kozmetika, s katero imam slabe izkušnje po odprtju in hranjenju v predalu kopalniške omarice. Ličil ali nege kože nikoli ne imejte na sončni okenski polici, v vroči in soparni kopalnici ali v bližini radiatorjev, saj lahko previsoka temperatira vpliva na aktivne sestavine.
To še posebej velja za vitamin C in retinol, a pri C vitaminu je večja težava, da pride v stik z zrakom- oksidira in ne toliko temperatura.

Hladni izdelki iz stališča rdečice, ki jo povzroča npr. rozacea, delujejo na rdečico dejansko slabše, lahko povzročijo dodatno zatekanje, previdno.

Ko pa gre za pomoč pri zabuhlosti, je pa ohlajen preparat druga zgodba. Svojim strankam vedno priporočam, da v hladilnik shranijo svoje kreme za oči, nekatere maske in lepotna orodja,kot so gvaše in poldragih kamnov in valjčki (jade roller).

Pravo vprašanje je torej, ali je vaš običajni hladilnik vreden nastanitve tako dragocenih izdelkov (Kristali? Geli? Sminke?Očesne maske & kreme!).Vsak lepotni navdušenec nad naravno kozmetiko si mora pa na to odgovoriti sam ?.

Če bo katero zanimal moj mini lepotko, je iz trgovine RoxyBeauty.Eu.

Iskreni do vas
in vaše kože
  • Ne želimo, da se odločate med naravno ali nenaravno kozmetiko, ampak znate izbrati tisto, kar deluje in je dobra za vašo kožo.
  • Skrbno izbiramo sestavine, ki delujejo!
  • Aktivne učinkovine, ki so izbrane % glede na željen učinek in ne le za uvrstitev na dekleracijo (INCI)!
  • Naravno ne pomeni vedno varno!
    Naši izdelki, so dermatološko testirani in iz izbranih sestavin, ki so se v NAŠI praksi in ne le TEORIJI izkazali na koži blagodejno in nedražeče.
Več kot 60.000
zadovoljnih strank
Preverjen kupec
Aleksandra R.
5.0
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

Odlične kreme! S hčerko sva navdušeni nad Protect balm, jaz jo uporabljam za obraz, ker imam zelo občutljivo, suho kožo; hčerki pa mažem suhe flekce po telesu, posledice reakcije na hrano. ❤️

#

Pravljična dobrodelnost

SkinFairytale od vsakega prodanega izdelka, 10 centov nameni v dobrodelne namene. Do danes se je v ta namen izplačalo že več kot 2.500 eur. Da ta znesek še povečamo, pa nam s svojim nakupom lahko pomagate tudi vi! :)