LITTLE ONE'S - NOVA OTROŠKA LINIJA !

REDNO ČIŠČENJE KOŽE JE IZREDNO POMEMBNO

V zadnjem obdobju veliko odgovarjam na vprašanja, ki se navezujejo na čiščenje kože. S čim pa očistite svojo kožo sedaj, je moje prvo vprašanje? Velikokrat je odgovor samo z vodo. Ko dobim odgovor samo z vodo, ljudi nikoli ne napadem v smislu: joj, ne me hecat, resno, kako mislite samo z vodo itd., temveč jim lepo obrazložim zakaj samo čiščenje z vodo ne bo dovolj.

Rada razložim, da je voda nekaj neprecenljivega, je vrednota, vir življenja brez katerega preprosto ne moremo biti in smo lahko ponosni, da nam iz naše kuhinjske pipe vsak dan priteče sveža in zdrava, da poteši našo potrebo po imenu žeja. Naše telo je zadovoljno, če vanj vnašamo vodo, brez dodanih sladkorjev, naši koži na obrazu pa potreba po vodi v procesu čiščenja ne bo vedno dovolj.

Pomembno: čez dan se na našem obrazu nabere nešteto umazanij, nečistoč, praha, dotikov naših rok na katerih je nešteto število bakterij, vsa naša ličila, potenje, da ne govorimo o našem zraku, okolju, vplivov neprestanega gledanja v telefon, računalnik… vse to in nešteto drugih dejavnikov vsak dan pristane na našem obrazu. Vsak dan. In nas tam pridno čaka, vse do večera, ko se odločimo, da si bomo od napornega dneva oddahnili. V tistem danem trenutku je tvoj obraz poln nečistoč, samo voda pa tvojemu obrazu ne bo pomagala odstraniti vseh umazanij, tudi, če si tega zelo želiš.

  

Čistilni geli, kreme, olja, masla, pene, micelne vodice so namenjene temu, da s svojimi aktivnimi sestavinami pomagajo tvoji koži zadihati, odpreti pore, kožo pripravijo na nadaljne korake nege. Če kožo na obrazu dobro očistimo, bo vase lažje sprejela vse krasne sestavine, ki bodo lahko čez noč ali pa čez dan še bolje učinkovale.

  

Zvečer si vzemi nekaj več časa in poskrbi, da bo tvoja koža pred spanje resnično očiščena, zjutraj pa ne pozabi, da je tvoja koža bila aktivna tudi tekom noči, in zjutraj potrebuje nežno čiščenje in osvežitev. Čisti jo nežno, še posebej okoli predela oči, kjer je koža še posebej tanka, občutljiva. Ne uporabljaj prevroče vode. Na koncu nege očiščen obraz nežno popivnaj, tapkaj s krpico, bombažno brisačko. Vedno imej v mislih, da je tvoja koža živa in z njo ravnaj  nežno in premišljeno. In prosim, iskreno prosim ne preizkusi vseh DIY nasvetov, ki krožijo po spletu in te prepričujejo kako super so. Limone, grobi delci sladkorja, soda bikarbona in vse možne sestavine, ki sodijo v kuhinjo naj tam tudi ostanejo. Prav?

Če se v poplavi različnih čistilnih izdelkov ne znajdeš in ne veš kje in kako začeti ti priporočam, da imaš v mislih poznavanje svojega tipa kože, ter dejstvo, da si želiš, da je tvoje čistilno sredstvo nežno in ni usmerjeno k temu, da v celoti poruši tvoj pH-a kože, ki je izredno pomemben, če želiš imeti na svoji koži ravnovesje. Izbiraj izdelke, ki s svojimi sestavinami ohranjajo zaščitni lipidni plašč in kože ob uporabi dodatno ne izsušijo.

  

Optimalna pH-vrednost kože na obrazu in telesu je nekje med 4,7 in 5,75. Če se osredotočimo na vodo, ki s svojim pH 7 sodi v nevtralno območje, pomeni, da so vrednosti, ki so nižje v kategoriji kislega območja, višji ph pa opredeljuje alkalno območje. Če povzamem vse skupaj pomeni, da ima naša koža rahlo kisel pH, ki ustvarja kislinski plašč kože, ki ščiti zunanje plasti naše kože. Pomembno je, da kislinskega plašča, ki ščiti našo kožno bariero in jo varuje pred škodljivimi dejavniki, ne porušimo, saj s tem lahko izzovemo oslabljeno funkcijo naše kožne bariere. Naša koža ob tem lahko postane suha, občutljiva, dovzetna za okužbe, bolezni kot je atopijski dermatitis in mnoge druge nevšečnosti.

Če potrebuješ dodatno pomoč, nasvet, mnenje, se lahko vedno obrneš name. Z veseljem ti pomagam poiskati najboljšo možno rešitev. Prihodnji teden pa nas ne pozabi ponovno obiskati. V prvi objavi LEPOTNI LEKSIKON OD A-Ž  bomo odkrivali čudovito sestavino po imenu Hialuronska kislina, ki ni noben bav- bav in ti bo, če je še ne poznaš zagotovo všeč.

S pomladnimi pozdravi, Monika CEO, avtorica nagrajenega spletnega dnevnika leta 2018 v kategoriji najboljši slovenski lepotni blog leta 2018/ Sugarlove blog. 

 

Grafike: sugarloveblog
Iskreni do vas
in vaše kože
  • Ne želimo, da se odločate med naravno ali nenaravno kozmetiko, ampak znate izbrati tisto, kar deluje in je dobra za vašo kožo.
  • Skrbno izbiramo sestavine, ki delujejo!
  • Aktivne učinkovine, ki so izbrane % glede na željen učinek in ne le za uvrstitev na dekleracijo (INCI)!
  • Naravno ne pomeni vedno varno!
    Naši izdelki, so dermatološko testirani in iz izbranih sestavin, ki so se v NAŠI praksi in ne le TEORIJI izkazali na koži blagodejno in nedražeče.
Več kot 60.000
zadovoljnih strank
Preverjen kupec
Aleksandra R.
5.0
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

Odlične kreme! S hčerko sva navdušeni nad Protect balm, jaz jo uporabljam za obraz, ker imam zelo občutljivo, suho kožo; hčerki pa mažem suhe flekce po telesu, posledice reakcije na hrano. ❤️

#

Pravljična dobrodelnost

SkinFairytale od vsakega prodanega izdelka, 10 centov nameni v dobrodelne namene. Do danes se je v ta namen izplačalo že več kot 2.500 eur. Da ta znesek še povečamo, pa nam s svojim nakupom lahko pomagate tudi vi! :)