Z izdelano v Sloveniji.
SLO
LITTLE ONE'S - NOVA OTROŠKA LINIJA !

Prenovljena linija CreamyGlow!

Dvojček, ki je ličilo in negovalni izdelek hkrati!

Obstajajo dnevi (ali pa vsak dan), ko si želimo poudariti naše lepe poteze obraza, da se počutimo dobro v svoji koži in smo še bolj samozavestne. Ali pa se pripravljamo na večerjo in bi želele le posvetliti ali potemniti določene predele obraza in dekolteja. 

Pri Skinfairytale nam je zelo pomembno, da se počutite dobro v svoji koži, hkrati pa vam ponudimo kakovosten izdelek.  

Kako smo izboljšali formulaciji?

Formulaciji sta zdaj zelo lahki in rahlo matirata kožo. Posledično sta primerni tudi za vse, ki imate mastno kožo. Izdelka vašo kožo navlažita in jo negujeta, sestavine v formulaciji pa delujejo tudi antioksidativno. 

Možnosti uporabe:

  1. InlightMe lahko uporabite kot ˝primer˝ pred tekočo podlago, lahko ga tudi zmešate s tekočo podlago, kakor vam bolj ustreza. 
  2. InlightMe nanesite na vsa področja, ki jih želite posvetliti (predel ličnic, nad ustnico, po nosu, dekolte, itd.).
  3. BronzeMe pa nanesite na vsa področja, ki jih želite potemniti – konturing (predel ličnic, predel spodnje čeljusti, itd.).
  4. Linija CreamyGlow zagotovi naraven izgled kože ali pa je dodatek k ličenju.

Zakaj antioksidanti?

Antioksidanti so snovi, ki lahko:

  1. Ščitijo izdelek, da je le ta bolj stabilen. 
  2. Ščitijo kožo pred poškodbami zaradi prostih radikalov.

Na hitro o prostih radikalih

Prosti radikali nastajajo kot posledica celične presnove in zaradi vpliva zunanjih dejavnikov kot so ultravijolična svetloba, kemikalije in drugi pesticidi, onesnažen zrak, cigaretni dim itd. 

Prosti radikali so atomi in molekule, ki so izgubili elektron (elektroni so v parih). Neparno število elektronov pa dela molekulo nestabilno, saj si ˝želijo˝ pridobiti/izgubiti elektron, da bodo spet bolj stabilne. 

Ker so reaktivni, lahko sprožijo verižne reakcije, s tem pa lahko povzročijo veliko škode. V končni fazi lahko tako nastale škodljive snovi celo ubijejo celico ali pa jo vsaj poškodujejo do določene mere. 

Celice, ki so zelo občutljive na oksidacijo so:

  • Lipidi
  • Beljakovine
  • DNK zapis 
  • Ogljikovi hidrati

To se v koži vidi kot spremenjena sestava kolagena, elastina in vezivnega tkiva. Posledica pa je manjša čvrstost in elastičnost kože, zato je koža suha in nagubana. 

Ker nastanejo prosti radikali z oksidacijo, jim rečemo tudi reaktivne kisikove spojine. 

Mehanizmi proti radikalom

Naše telo ima mehanizme, ki nevtralizirajo proste radikale. Pravimo jim encimski obrambni sistemi, ki jih v naših telesih izvajajo superoksid dismutaza, katalaza in glutation peroksid. 

Obstajajo pa še neencimski obrambni sistemi, ki jih naše telo ne more zagotoviti. Antioksidanti prisotni v teh procesih so vam zelo dobro poznani. Med njih štejemo recimo vitamine E, C in A. Te molekule ˝lovijo˝ proste radikale in upočasnijo oksidacijski proces. Te molekule mora naše telo dobiti lokalno ali peroralno. 

Antioksidanti so po naravi nestabilni, obarvani in občutljivi na razgradnjo v prisotnosti kisika. S spremembo kemične strukture v nekaj bolj stabilnega, kot so recimo estri, povečamo njihovo stabilnost, a hkrati so zato tudi manj učinkoviti. 

Kaj vse naredi sestavo CreamyGlow tako posebno?

Formulacija je pretežno iz olj, dodani pa so vlažilci in seveda antioksidanti in pigmenti. Izpostavili pa smo nekaj sestavin, ki izstopajo v izdelku. 

Šipkovo olje

Najbolj poznano olje za antiage nego. Bogato z vitamini A in C, ki sta zelo pomembna za tvorbo kolagena. Poleg tega umiri vnetja, saj vsebuje polifenole, antocianine in vitamin E, slednji je poznan bolj kot antioksidant. 

Šipkovo olje se tudi bori proti finim gubicam, hiperpigmentacijam, brazgotinam in kožo zaščiti pred vplivom sončnih žarkov. Nikakor pa ni to olje, ki ga uporabimo namesto kreme z SPF. 

Ubikinon ali koencim Q10, krajše Q10

Je zelo poznan antioksidant, topen v olju in je prisoten v človeških celicah. Koencim Q10 deluje kot lovilec radikalov, ščiti mitohondrije, lipidne membrane in DNK zapis pred oksidativnimi poškodbami. Količina koencima Q10 se zmanjšuje s starostjo, poleg tega pa ga UV-sevanje, ki vodi v poškodbe, dodatno zmanjša. Če ga dodajamo lokalno (kozmetični izdelki) pa lahko dopolnimo ravni ubikinona

Olje grozdnih pečk 

Olje je naša stalnica v izdelkih. Zelo kakovostno olje, ki je hkrati zelo lahko, a ima dobro maščobno-kislinsko sestavo. Deluje protivnetno, antimikrobno in antioksidativno. Olje pripomore k zaščiti kože pred škodljivim vplivi UV-sevanja. 

Cupuacu maslo

Maslo pripomore k boljši elastičnosti kože, deluje pa tudi antioksidativno. Sposoben je zadrževanja vode in zato tudi dobro navlaži kožo. Primeren je za nego kože, ki je bila izpostavljena sončnim žarkom, saj zaradi fitosterolov in močnih antioksidantov, deluje protivnetno in pomiri kožo. 

Orizanol

Je sposoben upočasniti proces melanogeneze (obarvanje kože). Hkrati prepreči lipidno peroksidacijo. Večinoma ga uporabljamo za preprečitev pegic, starostnih peg in potemnitve kože. 

Korenčkov ekstrakt

Vsebuje karoten, ki je zelo močan antioksidant. Sposoben je vlaženja kože kot tudi antibakterijskega delovanja. Primeren pa je tudi za občutljivo kožo, saj deluje protivnetno in kožo pomiri.

Pantenol, glicerol in hialuronska kislina 

To so vsi zelo poznani in kvalitetni vlažilci, ki smo jih enostavno morali dati v formulacijo. Poleg dobrega vlaženja kože pa kožo tudi pomirijo in pospešujejo celjenje. 

Še nekaj značilnosti linije CreamyGlow:

  • CreamyGlow ne vsebuje eteričnih olj ali dišav.
  • Primerna tudi za občutljivo kožo.
  • Lahko jo uporabljate tudi posameznice z mešano do mastno kožo. 
  • Daje naraven izgled kože. 
  • Nekomedogena formulacija. 
  • Izdelek je primeren za obraz in telo

Literatura: 

Kusumawati I: Studies in Natural Products Chemistry. Natural Antioxidants in Cosmetics. 2013;40: 485-505

Fleck CA, Newman M: Advanced Skin Care – A Novel Ingredient. Journal of American College of Clinical Wound Specialists. 2012;4(4): 92-94

Knott A, Achterberk V, Smuda C. in drugi: Topical treatment with coenzyme Q10-containing formulas improves skin’s Q10 level and provides antioxidative effects. BioFactors. 2015;41(6): 383 – 390 

Iskreni do vas
in vaše kože
  • Ne želimo, da se odločate med naravno ali nenaravno kozmetiko, ampak znate izbrati tisto, kar deluje in je dobra za vašo kožo.
  • Skrbno izbiramo sestavine, ki delujejo!
  • Aktivne učinkovine, ki so izbrane % glede na željen učinek in ne le za uvrstitev na dekleracijo (INCI)!
  • Naravno ne pomeni vedno varno!
    Naši izdelki, so dermatološko testirani in iz izbranih sestavin, ki so se v NAŠI praksi in ne le TEORIJI izkazali na koži blagodejno in nedražeče.
Več kot 60.000
zadovoljnih strank
Preverjen kupec
Aleksandra R.
5.0
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

Odlične kreme! S hčerko sva navdušeni nad Protect balm, jaz jo uporabljam za obraz, ker imam zelo občutljivo, suho kožo; hčerki pa mažem suhe flekce po telesu, posledice reakcije na hrano. ❤️

#

Pravljična dobrodelnost

SkinFairytale od vsakega prodanega izdelka, 10 centov nameni v dobrodelne namene. Do danes se je v ta namen izplačalo že več kot 2.500 eur. Da ta znesek še povečamo, pa nam s svojim nakupom lahko pomagate tudi vi! :)