Z izdelano v Sloveniji.
SLO
LITTLE ONE'S - NOVA OTROŠKA LINIJA !

PRAVILNO ČIŠČENJE OBRAZA

Za lepo kožo je potrebna redna in dosledna nega kože.

Skrbno izbrana, takšna, ki ne poruši ph vaše kože in kožni barieri ne pusti, da jo na dolgi rok poškoduje in izsuši. Pomembno je, da smo do svoje kože nežni, prijazni, skrbimo zanjo na zunaj in navznoter. Noben še tako kakovosten čistilni gel ne bo pomagal, če najprej ne popravimo težav znotraj nas.

Da bo vaša nega postala zanimiva, zabavna sem za vas pripravila kratek, a z informacijami bogat zapis kako skrbeti za nego obraza.

  1. Zakaj kožo na obrazu čistimo?

Dnevne obveznosti, dejavnosti, zunanji, notranji vplivi, stres, prah, pršice, znojenje, ličila … in nešteto drugih dejavnikov našo kožo čez dan obremenijo. Nalagajo se na našem obrazu in nas tam čakajo, vse do trenutka, ko jih bomo odstranili in koži pomagali zadihati. Čista koža je temelj vsake kakovostne nege, saj s tem omogočamo, da je koža dobro pripravljena na nadaljnje korake nege in preprečimo, da bi izzvali nečistoče, mozolje in zamašene pore, ki bi se kot posledica nepravilnega čiščenja lahko zgodile tekom noči.

  1. Izbira pravilnega čistilnega sredstva.

Ko pri sebi predelaš, kako pomembno je redno in dosledno čiščenje obraza, se lahko osredotočiš na potrebe svoje kože. Izredno pomembno je, da poznaš tip, stanje svoje kože. O tem bomo govorile prihodnjič. Da veš kako se tvoja koža počuti. Tvoje čistilno sredstvo ne sme porušiti kožne bariere, ne sme porušiti ph-a tvoje kože. Izogibaj se agresivnim čistilnim sredstvom, kljub vsemu pa izberi izdelek, ki bo dovolj učinkovit in bo tvojo kožo dobro očistil.

  1. Vrste čistilnih sredstev

Ko boš določila tip svoje kože, boš lažje izbrala čistilni izdelek, ki ti bo ustrezal, oz. bo možnost napačnega izbora bistveno manjša. Že dolgo so na trgu izredno popularne micelne vodice, ki na hiter in preprost način odstranijo ličila. Nekatere so izredno učinkovite in odlično odstranijo tudi zaščito spf. Vendar ne nasedaj marketingu, ki trdi, da je ni treba izpirati iz obraza. Zapomni si, da je micelna vodica čistilec, ki ga vedno odstraniš, ne glede na to, kako čudovite so njene sestavine. Čistilna masla, čistilne pene, geli, kreme … trg preplavlja nešteto negovalnih izdelkov, za različne tipe kože. Vedno izbiraj nežne, a učinkovite. Izogibaj se dražečim alkoholom, tudi parfumi niso ravno nedolžna kategorija. Poznavanje sestavin v kozmetični industriji in poznavanje svoje kože sta ključ, da boš našla odličen negovalni izdelek zase.

  1. Kdaj čistim svoj obraz?

Vsak dan, zjutraj in zvečer tudi čez dan, če smatraš, da tvoja koža to potrebuje. Izdelka za čiščenje obraza si lahko na rutino prilagodiš. Zvečer poskrbi, da bo koža na spanec odšla dobro očiščena, zjutraj pa ne pozabi iz nje nežno odstraniti umazanije, pot, pršice, ki so se nabrale med nočjo.

  1. Pravilni načini čiščenja kože

Do kože smo nežni. Naše čiščenje kože ne sme poškodovati. Izdelke nanašamo v skladu z navodili, izpiramo jih z mlačno vodo. Prevroča voda kožo dodatno obremeni, izsuši, iritira, poruši njen pha. Osušimo jo z nežnim tapkanjem in ne z grobimi potegi. Priporočam nežne brisače iz ekološkega bombaža. Pazimo na predel okoli oči, saj je le to najbolj občutljiv in najtanjši del obraza, ki ga še posebej skrbno negujemo. Poskrbimo, da je faza čiščenje učinkovita, izdelki dobro izprani iz obraza.

Pri pravilnem čiščenju imejte v mislih potek dneva, ki ga je vaša koža doživela, le temu prilagodite čas čiščenja kože. Žal 1x- o čiščenje kože ne bo vedno dovolj. Ne bo vedno dovolj samo čistilni gel, morebiti boš morala kombinirati gel in čistilno olje, masla, da boš dosegla kakovostno čiščenje.

  1. Moja koža na obrazu je srečna, zdrava in čista.

Lepotička čestitam, lepo skrbiš za svojo nego obraza, skrbiš za ustrezno čiščenje kože. Uporabljaš izdelke, ki ustrezajo tipu tvoje kože, ne uporabljaš preagresivnih izdelkov, ki morebiti na tvoji koži delujejo odlično, saj kožo dobro očistijo, a jo obenem iz kože odstranijo preveč maščobe in posledično poškodujejo hidrolipidni plašč kože. Ko porušimo zaščitno lipidno bariero, se poveča transepidermalna izguba vode, ki vodi v suho, izsušeno k luskam nagnjeno kožo.

  1. Moja koža se ne počuti dobro.
  • Veliko je lahko veliko napak v procesu nege, v procesu čiščenja. Premisli, kakšna je tvoja nega.
  • Morebiti svoj obraz čistiš le z vodo, ki žal iz tvojega obraza ne bo odstranila vseh nečistoč.
  • Uporabljaš izdelke, ki ne ustrezajo tipu tvoje kože.
  • Si izbrala izdelke, ki so preagresivni in na tvoji koži odvzamejo preveč maščobe, posledično pa ji porušijo njen pha.
  • Uporabljaš prevročo vodo, ki tvojo kožo dodatno izsuši, iritira.
  • Si nasedla marketingu, ki trdi, da lahko micelno vodico na svojem obrazu pustiš brez izpiranja. Nikoli ne pozabi micelna vodica je čistilec, čistilci odstranjujejo ličila, nečistoče in obvezno jih moramo izpirati iz obraza.
  • So te prepričali, da so toniki, hidrolati, cvetne vodice odlična nežna čistilna sredstva. ŽAL niso. Njihov namen je popolnoma nekaj drugega.

Za konec bi ti še enkrat rada predala besede, ki naj te opomnijo, da so vsi koraki do lepe in sijoče kože postopni, tehtni. Vedno premisli, kako jo boš negovala. Vsak korak v negovalni rutini je pomemben korak do čiste in sijoče kože. Pravilno in kakovostno čiščenje obraza bo na daljši časovni rok zagotovo prineslo pozitivne spremembe.

Ko nego raziskuješ, začneš v njej tudi uživati, svojo kožo začneš spoznavati in najpomembnejše, čez čas postane tako lepa, da se na tekočo podlago niti ne spomniš več :).

 

Maham, Monika CEO, avtorica nagrajenega spletnega dnevnika leta 2018 v kategoriji najboljši slovenski lepotni blog leta 2018/ Sugarlove blog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iskreni do vas
in vaše kože
  • Ne želimo, da se odločate med naravno ali nenaravno kozmetiko, ampak znate izbrati tisto, kar deluje in je dobra za vašo kožo.
  • Skrbno izbiramo sestavine, ki delujejo!
  • Aktivne učinkovine, ki so izbrane % glede na željen učinek in ne le za uvrstitev na dekleracijo (INCI)!
  • Naravno ne pomeni vedno varno!
    Naši izdelki, so dermatološko testirani in iz izbranih sestavin, ki so se v NAŠI praksi in ne le TEORIJI izkazali na koži blagodejno in nedražeče.
Več kot 60.000
zadovoljnih strank
Preverjen kupec
Aleksandra R.
5.0
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

Odlične kreme! S hčerko sva navdušeni nad Protect balm, jaz jo uporabljam za obraz, ker imam zelo občutljivo, suho kožo; hčerki pa mažem suhe flekce po telesu, posledice reakcije na hrano. ❤️

#

Pravljična dobrodelnost

SkinFairytale od vsakega prodanega izdelka, 10 centov nameni v dobrodelne namene. Do danes se je v ta namen izplačalo že več kot 2.500 eur. Da ta znesek še povečamo, pa nam s svojim nakupom lahko pomagate tudi vi! :)