Z izdelano v Sloveniji.
SLO
LITTLE ONE'S - NOVA OTROŠKA LINIJA !

OVSENA KOPEL

Uporabljate oves v prehrani? Ste kdaj pomislili, da je lahko super za vašo kožo?

Na trgu je kar veliko izdelkov, ki vsebujeje ovsene proteine, saj je oves čudovita žitarica, ki blagodejno vpliva na našo kožo. Odličen je za nego mastne kože,  občutljive in k alergijam nagnjene kože, ki jo pesti srbečica, zato se super obnese tudi na občutljivi atopični koži.

Ovsena kaša, po študijah kaže neposredne antioksidativne in protivnetne lastnosti – to pa lahko pomaga pri srbenju, povezanem s suho in razdraženo kožo .

Oves lahko odstrani odmrle kožne celice in deluje kot naravni vlažilec.  Beta-glukan, ki ga vsebuje, tvori fin film na koži. Prav tako prodre globoko v kožo in ji nudi  potrebno vlago.

Oves vsebuje spojine, imenovane saponini, ki delujejo kot naravna čistila in odstranijo umazanijo in olje iz por. In ne povzročajo draženja.

Proteini v ovsu ohranjajo naravno pregrado kože. Celo ščitijo kožo pred  onesnaževalci in kemikalijami.

Sama težav z kožo na srečo nimam, a si zelo rada privoščim kopeli. Zame je to meditacija 🙂

KOPEL PROTI SRBEČICI (primerna za atopike)

Potrebujete mleto ovseno kašo. Če je v trgovini ne najdete, si kašo lahko sami fino zmeljete v mlinčku za kavo ali blenderju.

V vročo vodo, posujete 4 velike žlice zmletega ovsa in z rokami dobro premešate, tako, da se voda obarva belo. Tako boste dobili pravo “mlečno” kopel. Počakajte, da se voda nekoliko ohladi, saj preveč vroča voda lahko iritira kožo in povroči dodatno srbenje.

Seveda po želji lahko dodate tudi kako hladno stiskano olje (konoplja, svetlin, olje groznih pečk…).

OVSENI KOPALNI ŽAKELJČEK

Za tako kopel, boste potrebovali čajni žakeljček ali kavni filter, ki ga lahko dobite v bolje založenih trgovinah ali čajnicah, cela zrnja ovsa, sol (himalajska, navadna morska sol, sol iz mrtvega morja), eterično olje (po želji, glede na tip kože in željeni rezultat, npr. za sprostitev sivka, poživitev citrusi). Eterična olja se v vodi ne topijo, zato je pomembno, da sledimo zaporedju.

  1. V čajno vrečko oz. žakeljček dodamo oves (nekje do polovičke)

2. V posodici pripravimo sol in nanjo nakapljamo nekaj kapljic željenega eteričnega olja (eterična olja se topijo na soli). Nato dodamo to sol  do vrha našega žakeljčka. Zavežemo z elastiko in tako je pripravljen na namakanje. Položite  ga v kopel in pustite nekaj časa, da se prepoji z vodo. Najboljše, da ga položite v banjo, ko se bo voda še točila, s tem se boste izognili hladni kopeli 😉 😛

Namesto soli in eteričnih olj, lahko ovsu v žakeljček dodate tudi sodo, ki bo uravnala Ph vaše kože in jo očistila.

MINI NASVETI: Ovsene kopeli so super tudi pri negi dojenčkov. Seveda takrat uporabimo le zmleti oves. Če pride do pleničnega izpuščaja, lahko ritko čistimo z krpicami, ki so predhodno namočene v ovseni vodi.

Z drobno zmletim ovsom, si lahko pripravimo tudi čudovito hranljivo  masko za obraz ali obloge za telo. V posodico, kamor smo dodali zmleti oves, dodamo malo tople vode, da dobimo pasto, ki jo nanesemo na obraz ali problematična srbeča mestana telesu in pustite delovati 15min. Maska je odlična tudi pri mastni in aknasti koži.

 

Katarinca

Iskreni do vas
in vaše kože
  • Ne želimo, da se odločate med naravno ali nenaravno kozmetiko, ampak znate izbrati tisto, kar deluje in je dobra za vašo kožo.
  • Skrbno izbiramo sestavine, ki delujejo!
  • Aktivne učinkovine, ki so izbrane % glede na željen učinek in ne le za uvrstitev na dekleracijo (INCI)!
  • Naravno ne pomeni vedno varno!
    Naši izdelki, so dermatološko testirani in iz izbranih sestavin, ki so se v NAŠI praksi in ne le TEORIJI izkazali na koži blagodejno in nedražeče.
Več kot 60.000
zadovoljnih strank
Preverjen kupec
Aleksandra R.
5.0
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

Odlične kreme! S hčerko sva navdušeni nad Protect balm, jaz jo uporabljam za obraz, ker imam zelo občutljivo, suho kožo; hčerki pa mažem suhe flekce po telesu, posledice reakcije na hrano. ❤️

#

Pravljična dobrodelnost

SkinFairytale od vsakega prodanega izdelka, 10 centov nameni v dobrodelne namene. Do danes se je v ta namen izplačalo že več kot 2.500 eur. Da ta znesek še povečamo, pa nam s svojim nakupom lahko pomagate tudi vi! :)