Z izdelano v Sloveniji.
SLO

Leze, leze...UŠ!

Leze, leze, po glavi gomazi, lasišče draži, zeloooo  srbi…
Moram reči, da se z njimi pri hčerki “še” nisem srečala, hvala bogu, kdo pa jih rad sreča. 😉
Ker obožujem eterična olja in sem si že večkrat lajšala tegobe z njimi, sem našla receptek, ki bi vam znal priti prav, kot zaščita pred ušem. Preventivni ali kurativni sprejček, katerega bi pošpricali po laseh pred vrtcem, šolo…
Sprej za preventivo ali zdravljenje
”Osnova sprejev z eteričnimi olji so najpogosteje hidrolati sivke ali čajevca, ostali del pa eterična olja čajevca ali sivke, geranija, evkaliptus, jojoba in druga zelišča,” pravi Saša Radulović.
Sprej lahko pripravite tako, da skupaj zmešate:
100 ml hidrolata čajevca
10 kapljic eteričnega olja čajevca (Melaleuca alternifolia)
10 kapljic eteričnega olja geranije (Pelargonium graveolens)
10 kapljic eteričnega himalajske cedre (Cedrus deodara)
8 kapljic eteričnega olja limonskega evkaliptusa (Eucalyptus citriodora)
V primerno stekleničko z razpršilko dodajte vsa eterična olja in dolijte še hidrolat.
Mešanico razpršite na lasišče 3× dnevno. Stekleničko z razpršilko dobro pretresite pred vsako uporabo, saj se eterična olja v hidrolatu ne topijo. Pazite, da ne pršite v oči.
Starejši otroci lahko prenesejo močnejšo koncentracijo eteričnih olj, zato lahko število kapljic eteričnih olj podvojite. Tudi odrasli lahko uporabljajo ta pripravek, če so prisotne uši, le da naj bo količina eteričnih olj potrojena.
Katarinca
Iskreni do vas
in vaše kože
 • Ne želimo, da se odločate med naravno ali nenaravno kozmetiko, ampak znate izbrati tisto, kar deluje in je dobra za vašo kožo.
 • Skrbno izbiramo sestavine, ki delujejo!
 • Aktivne učinkovine, ki so izbrane % glede na željen učinek in ne le za uvrstitev na dekleracijo (INCI)!
 • Naravno ne pomeni vedno varno!
  Naši izdelki, so dermatološko testirani in iz izbranih sestavin, ki so se v NAŠI praksi in ne le TEORIJI izkazali na koži blagodejno in nedražeče.
Več kot 40.000
zadovoljnih stank
Preverjen kupec
Aleksandra R.
5.0
 • #
 • #
 • #
 • #
 • #

Odlične kreme! S hčerko sva navdušeni nad Protect balm, jaz jo uporabljam za obraz, ker imam zelo občutljivo, suho kožo; hčerki pa mažem suhe flekce po telesu, posledice reakcije na hrano. ❤️

#

Pravljična dobrodelnost

SkinFairytale od vsakega prodanega izdelka, 10 centov nameni v dobrodelne namene. Do danes se je v ta namen izplačalo že več kot 2.500 eur. Da ta znesek še povečamo, pa nam s svojim nakupom lahko pomagate tudi vi! :)