LITTLE ONE'S - NOVA OTROŠKA LINIJA !

LEPOTNI LEKSIKON OD A-Ž /HIALURONSKA KISLINA

V prvem Lepotnem leksikonu od A-Ž bomo skupaj odkrivale eno in edino HIALURONSKO KISLINO.

Če sem čisto odkrita Hialuronska kislina, ni popolnoma nič novega v svetu znanosti, kozmetike. V zadnjih letih je postala izredno popularna in pomembna komponenta tudi v kozmetični industriji. Saj veš veliko svojega dela na trgu opravi tudi marketing. Na to smo vedno pozorne. Vedno :).

Zakaj jo kujejo, kujemo v zvezde?

Najprej naj te potolažim, da to ni noben bav, bav, nobena kislina, ki bi tvojo kožo poškodovala, ni kislina, ki deluje kot kemični piling. Hialuronska kislina je naravno prisotna v našem telesu, zato jo tudi naša koža dobro sprejme. Najdeš jo lahko v koži, vezivih, tkivu, sklepih tudi v tekočini okoli svojega očesnega veziva. Njena sposobnost zadrževanje vode v tkivih je izredno pomembna, sklepi pa so ji hvaležni, ker jim omogoča mazljivost. Tebi in telesu ni nobena tujka, le večina pozabi, da čez leta količina hialuronske kisline v telesu začne upadati (še posebej v obdobju menopavze) kar pa nam seveda na koži in v telesu tudi postopoma tudi pokaže. Koža postaja vse bolj suha, neelastična, izgublja vitalnost, sijaj, prožnost, je zategla, pojavljati se začnejo gubice.

V kozmetičnem segmentu je prisotna v nešteto različnih izdelkih, ne samo v kremah za obraz, praktično se nahaja tudi v čistilnih gelih, tonikih, kremah, serumih, maskah, šamponih in mnogih drugih lepotnih izdelkih. V lepotnih polnilih za povečavo volumna kože ni več nobena znanost in je izredno priljubljena, saj nase veže 1000x več vode, kot je njena masa, zato je njena sposobnost vlaženja, dviga volumna znotraj telesa lahko, če jo s pomočjo polnil nadomestimo zanimiva in trenutno tudi zelo popularna anti- age komponenta.

Na kaj moraš biti pozoren, pozorna?

Koža Hialuronsko kislino dobro sprejema in jo lahko ne glede na svoj tip kože nanašamo na svojo kožo, pa vendar bi ti rada sporočila, da moraš pri uporabi Hialuronske kisline biti pozoren, pozorna. Če ti obrazložim čisto po domače, je Hialuronska kislina v osnovi prevelika molekula, da bi lahko prodrla skozi epidermis (vrhnjica). Če jo nanašamo na obraz v velikih molekulah, žal vsa prepričanja o tem, da bo tvojo kožo obnovila, zgladila vse še tako globoke gubice in ji povrnila vitalnost ne bodo obrodila sadov. Če bi temu bilo tako, bi kozmetični trg bil ena velika Hialuronska kislina, pa žel temu ni tako 🙂.

Manjša kot je molekula v izdelku boljše bo prodirala skozi kožo. Še boljše, več kot je različnih velikosti molekul, boljše bodo prodirale skozi različne plasti kože. Na povrhnjici kože bo kot samostojni produkt izhlapela, potrebno jo bo s pomočjo dodatkov na nek način zakleniti v kožo in skupaj z drugimi sestavinami ustvariti sinhronizijo, ki bo delovala kot celota. Ne smeš pozabiti, da Hialuronska kislina za svoje uspešno delovanje potrebuje veliko vlage. Če je vlage v okolju v katerem se nahajaš premalo in se hialuronska kislina nanjo ne more vezati, potem bo začela črpati zaloge iz globje plasti kože, s tem pa bo na dolgi rok izvala kožo, ki bo dejansko izsušena in nič kaj navlažena.

PONOVIVA/ Hialuronska kislina:

  • je v osnovi velika molekula, ki težko prodre v globje plasti kože,
  • manjša kot je molekula Hialuronske kisline lažje je njeno prehajanje skozi kožo,
  • naše veže 1000x več vode kot tehta sama,
  • za svoje delovanje potrebuje vlago na katero se lahko veže.

Ko boš prihodnjič kupovala izdelke, ki vsebujejo hialuronsko kislino najprej preveri, če lahko od uvoznika, proizvajalca dobiš kakšen podatek o tem ali je Hialuronska kislina v izdelku razbita na manjše molekule, ti pa boš na koncu prepričana v izdelek, ki si ga kupila.

Pri SkinFairytale te razveseljujemo s čudovitim izdelkom po imenu Atopic Cream, ki je namenjen vlaženju kože. Ne vsebuje naravnih sestavin, ki so lahko alergene pri atopičnem dermatitisu, kot so kokosovo olje, karitejevo maslo, oljčno olje, mandljevo olje, arašidovo olje, lanolin. Primerno je za vsak tip kože obraza in telesa, najbolj pa za kožo, nagnjeno k alergijam, ekcemom, psoriazam, luskavici in atopičnem dermatitisu. Krema kožo pomirja in jo ohranja mehko, navlaženo tekom celotnega dneva, tudi s pomočjo vsebnosti Hialuronske kisline. Preverjeno tudi iz moje strani.

Upam, da ti je preprosta obrazložitev prvega Lepotnega leksikona bila všeč, da si se naučila nekaj novega in ti maham s pomladnimi pozdravi ter sporočam, da se bereva prihodnji teden, ko se bova dotaknili procesa staranja, ki ga boš lažje razumela, če se boš vanj poglobila in ga sprejela, kot del tebe in tvojega življenja. Preprost in sproščen zapis, ki nam bo skupaj vlil nekaj nove volje, moči in energije, da se bomo lažje borile z vsem kar nas v procesu staranja še čaka.

Monika CEO, avtorica nagrajenega spletnega dnevnika leta 2018 v kategoriji najboljši slovenski lepotni blog leta 2018/ Sugarlove blog. 

*fotografija/ grafika: @sugarloveblog

Iskreni do vas
in vaše kože
  • Ne želimo, da se odločate med naravno ali nenaravno kozmetiko, ampak znate izbrati tisto, kar deluje in je dobra za vašo kožo.
  • Skrbno izbiramo sestavine, ki delujejo!
  • Aktivne učinkovine, ki so izbrane % glede na željen učinek in ne le za uvrstitev na dekleracijo (INCI)!
  • Naravno ne pomeni vedno varno!
    Naši izdelki, so dermatološko testirani in iz izbranih sestavin, ki so se v NAŠI praksi in ne le TEORIJI izkazali na koži blagodejno in nedražeče.
Več kot 60.000
zadovoljnih strank
Preverjen kupec
Aleksandra R.
5.0
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

Odlične kreme! S hčerko sva navdušeni nad Protect balm, jaz jo uporabljam za obraz, ker imam zelo občutljivo, suho kožo; hčerki pa mažem suhe flekce po telesu, posledice reakcije na hrano. ❤️

#

Pravljična dobrodelnost

SkinFairytale od vsakega prodanega izdelka, 10 centov nameni v dobrodelne namene. Do danes se je v ta namen izplačalo že več kot 2.500 eur. Da ta znesek še povečamo, pa nam s svojim nakupom lahko pomagate tudi vi! :)