Z izdelano v Sloveniji.
SLO
LITTLE ONE'S - NOVA OTROŠKA LINIJA !

KALAMIN

Poznate kalamin?

Zanj sem se odločila po priporočilu prijateljice. Zapisi o njegovem delovanju segajo v preteklost. Srbečica je resna težava, tako pri atopijskem dermatitisu, kot tudi ostalih kožnih težavah povezanih z njo. In prav srbečica, mi je postavljala največji izziv pri kreiranju receptur.

Ko sem združila odlične sestavine z kalaminom je postala pravljica. Opa, tale sestavinica je top!

Kalamin v prahu je mešanica cinkovega oksida (ZnO) in železovega oksida (Fe203), zaradi česar ima kalamin lepo svetlo rožnato barvo. Pridobivajo ga iz naravnih nahajališč mineralnih surovin in ga nato zmeljejo v prah. Kalamin v prahu je ena izmed glavnih sestavin tradicionalnega kalamin losjona, ki se uporablja proti pordelosti, draženju in drugih neprijetnosti na koži. Kalamin neguje kožo in jo pomirja.
Kalamin so že pred časom in še danes uporabljajo v kombinaciji z rožno vodo. Takšna maska deluje pomirjujoče za kožo. Je zelo blaga sestavina, ki je primerna za nego obraza tudi zelo občutljive kože.
Učinkovito lajša srbečico in zdravi sončne opekline, izpuščaje, pike insektov in žuželk ter pomaga proti aknati koži, saj deluje kot blag naravni antiseptik.
Uporablja se v zobnih pastah, ličilih, maskah, milih in deodorantih.

Pa kaj je še dobro pri kalaminu? jaaa barvaaaaa 🙂 …Roza barva zame predstavlja eno  tako super pozitivno energijo. Moja mala se rada namaže  z njo, že samo zato ker je roza hihi. Zvečer, ko se odpravljava spat (btw, ona ni nikoli zaspana 😉 , vedno reče, da namaževa na lička se roza kremico. Ker kar veliko otrokom mazanje ne predstavlja nekega pozitivnega opravila, jih pa vsaj barva malce pocrklja. Govorim o težavni oz. problematični koži in veliko mamic se mi je že oglasilo, kako je dnevna rutina postala znosnejša in otročkom bolj ljuba, ne samo zaradi učinka na koži ampak tudi izgleda.

Kalamin se nahaja v naših dveh produktih, AtopicBalm in RashBalm Baby.

Naj vas navduši 🙂

 

Katarinca

 

 

Iskreni do vas
in vaše kože
  • Ne želimo, da se odločate med naravno ali nenaravno kozmetiko, ampak znate izbrati tisto, kar deluje in je dobra za vašo kožo.
  • Skrbno izbiramo sestavine, ki delujejo!
  • Aktivne učinkovine, ki so izbrane % glede na željen učinek in ne le za uvrstitev na dekleracijo (INCI)!
  • Naravno ne pomeni vedno varno!
    Naši izdelki, so dermatološko testirani in iz izbranih sestavin, ki so se v NAŠI praksi in ne le TEORIJI izkazali na koži blagodejno in nedražeče.
Več kot 60.000
zadovoljnih strank
Preverjen kupec
Aleksandra R.
5.0
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

Odlične kreme! S hčerko sva navdušeni nad Protect balm, jaz jo uporabljam za obraz, ker imam zelo občutljivo, suho kožo; hčerki pa mažem suhe flekce po telesu, posledice reakcije na hrano. ❤️

#

Pravljična dobrodelnost

SkinFairytale od vsakega prodanega izdelka, 10 centov nameni v dobrodelne namene. Do danes se je v ta namen izplačalo že več kot 2.500 eur. Da ta znesek še povečamo, pa nam s svojim nakupom lahko pomagate tudi vi! :)