LITTLE ONE'S - NOVA OTROŠKA LINIJA !

CELULIT ali le napis na koži v brajlici

CELULIT ali le napis na koži v brajlici: I’AM SEXY AND I KNOW IT

Vsakdo ga ima, nihče ga ne mara, vsi bi ga radi izkoreninili. Ok, res ni nekaj najlepšega…ampak a ni lepota nekaj relativnega?

Na vašo željo sem se odločila pisati o njem. Sama ga imam kljub preveč kg, bore malo. Verjetno se zato nisem nikoli obremenjevala, imam pa kar nekaj prijateljic, ki se ubijajo za to, da bi našle nekaj s čimer bi se ga znebile. Ja, verjetno tudi zato, ker so drugače popolne, vsaj jaz jih vidim tako. Škoda, da same tega ne vidijo. Ker partnerji oz. predstavniki nasprotnega  spola ga ne vidijo, ker resnično NI POMEMBEN! Tisti, ki pa ga vidijo naj se pa zahvalijo svojemu testosteronu, ki jim ga dobesedno skuri. Več o tem v nadaljevanju.

KAJ JE CELULIT?

Prvič, to ni preveč maščobe. Pravzaprav ima več opraviti s strukturo vaše kože, ne glede na vašo težo, je med površino vaše kože in vašo mišico zaščitna plast maščobe. Značilno je, da tkiva povezujejo mišico in kožo, da ostanejo maščobe  skrite pod njo za gladek videz na površini kože. Ko dejavniki, kot so starost, sprememba teže ali stres oslabijo tista vezna tkiva, nepravilne maščobne celice silijo skozi kožo, zaradi česar je koža nagubana oz. »podobna pomarančni lupini«.

Ali z hujšanjem izgubimo tudi celulit?

Ni nujno. Ker je celulit bolj povezan s poškodovanim vezivnim tkivom in ne z maščobo, izguba maščobe ne bo vedno izbrisala izgled pomarančne kože. Lahko pa intenzivna vadba, več vnosa vode v telo, zmanjšajo videz celulita.

 

Kaj pa genetika?

Medtem ko genetika igra vlogo pri tem, ali imate celulit, lahko prispevajo tudi drugi dejavniki, kot so hormoni, stres, slabe prehranjevalne navade, neaktivnost in vaša telesna teža. Za razvoj celulita so potrebni določeni geni, ki se prenašajo iz roda v rod. To so geni za spol, raso, upočasnjen metabolizem, nepravilno razporejanje podkožnih maščob in neskladen krvni obtok.

Obstaja nemalo raziskav, ki potrjujejo, da so estrogen, inzulin, noradrenalin in prolaktin tisti izmed hormonov, ki vplivajo na razvoj celulita. Sama lahko potrdim glede genetike. Moja mami ga ni imela nikoli, prav tako moja babi, saj ne da ji je bilo mar za to takrat ;).

A veste tisti vic: Zakaj moški nimajo celulita? Ker je to grdo. JA, no ni ravno stvar v tem haha

Lahko ga imajo , vendar  razmeroma redko. Nekaj razlogov: Ženska vezna tkiva so tanjša od moških vezivnih tkiv, poleg tega ženski hormonski estrogen naredi maščobo, medtem ko jo testosteron, moški hormon, skuri. Estrogen ima tudi vlogo v krvnem obtoku, ki prinaša hranila na ta vezna tkiva in pomaga pri spodbujanju proizvodnje kolagena. Med staranjem se raven estrogena naravno zmanjšajo, zaradi česar je vaše telo še bolj dovzetno za celulit.

 

Dieta & life style?

Izogibajte se zaužitju  preveč nezdravih maščob, ogljikovih hidratov, soli in premalo vlaknin, s tem naj bi imeli večje možnosti za razvoj celulita. Pa itak…voda, voda, voda. Bolj je pogost pri kadilcih, posameznikih, ki se ne gibljejo in tistih, ki dolgo časa stojijo ali sedijo brez razgibavanja in premorov. Ne pozabite tudi na oblačila, ki jih nosite. Oprijeto elastično spodnje perilo, sintetične ali usnjene hlače, zmanjšujejo pretok krvi po zadnjici in stegnih lahko  vplivajo na nastanek celulita.

Upam, da vam je prišla kaka informacija prav, drugače pa, dekleta rade se imejte, pa verjemite mi, da je celulit še najmanj pomemben. Pustimo retuširane ritke na IG in Fb pri miru ;), vzljubite svojo. Privoščite si najbolj seksi kratko krilo in pokažite »tačke«.

Kmalu vam  pripravim tudi nekaj receptkov, kako si lahko lahko pomagate na naraven način oblažiti njegov videz za vse, ki se še ne morete opreti misli na to, da najdete nekaj, kar bi ga vsaj malo omililo.

 

Katarinca

 

 

 

 

Iskreni do vas
in vaše kože
  • Ne želimo, da se odločate med naravno ali nenaravno kozmetiko, ampak znate izbrati tisto, kar deluje in je dobra za vašo kožo.
  • Skrbno izbiramo sestavine, ki delujejo!
  • Aktivne učinkovine, ki so izbrane % glede na željen učinek in ne le za uvrstitev na dekleracijo (INCI)!
  • Naravno ne pomeni vedno varno!
    Naši izdelki, so dermatološko testirani in iz izbranih sestavin, ki so se v NAŠI praksi in ne le TEORIJI izkazali na koži blagodejno in nedražeče.
Več kot 60.000
zadovoljnih strank
Preverjen kupec
Aleksandra R.
5.0
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

Odlične kreme! S hčerko sva navdušeni nad Protect balm, jaz jo uporabljam za obraz, ker imam zelo občutljivo, suho kožo; hčerki pa mažem suhe flekce po telesu, posledice reakcije na hrano. ❤️

#

Pravljična dobrodelnost

SkinFairytale od vsakega prodanega izdelka, 10 centov nameni v dobrodelne namene. Do danes se je v ta namen izplačalo že več kot 2.500 eur. Da ta znesek še povečamo, pa nam s svojim nakupom lahko pomagate tudi vi! :)